«Τρέχουν» να ενισχύσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο | newsbreak

Μοιραστειτε το

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση μηνών και κατόπιν εορτής τρέχει το υπουργείο Ανάπτυξης να εξαγγείλει χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων, ώστε να συμμετέχουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Αντί να έχει ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ιστοσελίδα από το καλοκαίρι, όταν διαφαινόταν ότι το «δεύτερο κύμα» και κατά συνέπεια, το δεύτερο lockdown βρίσκονταν προ των πυλών, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι έως το… τέλος του χρόνου θα ανακοινωθεί πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα χρηματοδοτήσει μικρές επιχειρήσεις, για να δημιουργήσουν ψηφιακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop).

Το πρόγραμμα, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, «θα επιδοτήσει με σοβαρό χρηματικό ποσό κάθε επιχείρηση, τη μικρή επιχείρηση, που θα επιθυμήσει να φτιάξει σοβαρή και δυνατή ηλεκτρονική σελίδα, για να μπορεί να κάνει ηλεκτρονικές πωλήσεις με επαγγελματικό και σωστό τρόπο».

Κατά τα λοιπά, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Μουζάλα (ΣΥΡΙΖΑ) για το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων, ο υπουργός επισήμανε ότι θα είναι μεταξύ των πρώτων καταστημάτων που θα ανοίξουν, μαζί με τα καταστήματα παιχνιδιών, τα κομμωτήρια και τα ανθοπωλεία. Ο ίδιος, μάλιστα, επικαλέστηκε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το μη άνοιγμα των βιβλιοπωλείων, λέγοντας τα εξής: «Κάναμε προσπάθεια να ανοίξουν από την αρχή, ωστόσο δεν πήραμε τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών».

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα