«Τρέμουν» στην Κυβέρνηση ενόψει Πάσχα και εξετάζουν από τώρα πως θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες | newsbreak

Μοιραστειτε το

Δεν την ξαναπατάνε στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν θέλουν να έχουν τις γκρίνιες της περασμένης χρονιάς. «Απεταξάμην» λένε για όσα τους απέδωσαν πέρσι το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

«Δεν έχουμε ιδεοληπτικές εμμονές, αναζητήστε αλλού τον… Βεελζεβούλ και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου» εκμυστηρεύτηκε κορυφαίος υπουργός που συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό και γνωρίζει τις προθέσεις του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ».

«Σεβόμαστε απόλυτα την Εκκλησία και τις προσπάθειες που κάνει και πόσο έχει τηρήσει τα μέτρα. Γι’ αυτό και θα δείτε πως έμπρακτα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα δείξουν πόσο αναγνωρίζουν την προσπάθεια της πλειονότητας του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών».

Αυτά έλεγε ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί. Το φυσάνε και δεν κρυώνει που όλοι τούς έλεγαν «αντιεκκλησιαστικούς» και «άθεους προοδευτικούς» και κοιτάνε πώς θα το «μαζέψουν».

Γι’ αυτό, μαθαίνω, δουλεύουν από τώρα. Με τη βοήθεια των λοιμωξιολόγων και των ειδικών επιστημόνων, εξετάζουν πώς θα λειτουργήσουν το Πάσχα, εκτός από τον εσωτερικό τουρισμό και τις μετακινήσεις και οι Εκκλησίες.

Γιατί δεν θα αντέξει ο Έλληνας να ψάλει το «Ω γλυκύ μου Έαρ» πάλι από την τηλεόραση… Γι’ αυτό και στην κυβέρνηση δίνουν αγώνα για να υποφέρουμε -όλοι- τώρα, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα πιο άνετο Πάσχα. Τι σημαίνει αυτό;

Το σχέδιο έως τα τέλη Απριλίου περιλαμβάνει τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων άνω των 60 ετών. Η προσδοκία των ειδικών είναι ότι η καμπύλη θα έχει γίνει τόσο επίπεδη, ώστε θα μπορούν τουλάχιστον να μπουν περισσότερα από 50 άτομα στους ναούς. Οι μάσκες θα είναι προαπαιτούμενο, φυσικά. Αυτές θα τις έχουμε μαζί τουλάχιστον έως τα τέλη της χρονιάς. Ο καιρός προβλέπεται καλός, οπότε σε ανοιχτό χώρο θα είναι εφικτός ο εκκλησιασμός.

Αν θα γίνει και η Περιφορά του Επιταφίου, θα το δούμε εν καιρώ. Από την πλευρά της κυβέρνησης, αυτοί που -λένε ότι- αναγνωρίζουν την προσπάθεια της Εκκλησίας και «βάζουν πλάτη» για να εορταστεί δεόντως το Πάσχα είναι οι στενοί συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη Γιώργος Γεραπετρίτης και Γρηγόρης Δημητριάδης. Πάντως, αργά το θυμήθηκαν… Έως τώρα έκαναν τα πάντα για να εξοργίσουν κλήρο και λαό.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα