Το Twitter κατά του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών για το «ανώμαλοι φοιτητές»

Μοιραστειτε το

Turkish Interior Ministry via AP, Pool

Συμπεριφορά μίσους χαρακτήρισε το Twitter το σχόλιο που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά φοιτητών που κρέμασαν πίνακα που τοποθετούσε στον ιερότερο τόπο του Ισλάμ σύμβολο της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ+.

Χθες συνελήφθησαν 159 άτομα, που διαμαρτύρονταν έξω από το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου για τη σύλληψη των τεσσάρων φοιτητών αλλά και με αίτημα την απομάκρυνση του δοτού πρύτανη που καμιά σχέση δεν είχε προηγουμένως με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Σοϊλού ανέβασε σχόλιο στο Twitter όπου έγραψε για «ανώμαλους ΛΟΑΤΚΙ». «Πρέπει να ανεχτούμε τους LGBT αποκλίνοντες που προσπάθησαν να καταλάβουν το κτίριο του πρύτανη; Φυσικά και όχι» έγραψε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός.

Από την πλευρά του το Twitter τοπθέτησε ειδική επισήμανση στην ανάρτηση του Σοϊλού, καθώς και σε άλλη μια ανάρτηση μέσα στο Σαββατοκύριακο με την ίδια φράση, λέγοντας ότι παραβιάζει τους κανόνες για τον λόγο μίσους. Το Twitter πρόσθεσε ότι δεν «κατέβασε» τις αναρτήσεις, καθώς θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να παραμείνουν προσβάσιμες.

Η κίνηση του Twitter έρχεται αφού η Τουρκία ζήτησε πέρυσι από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ορίσουν έναν εκπρόσωπο στη χώρα για την αντιμετώπιση αιτημάτων κατάργησης περιεχομένου και ο Ερντογάν δεσμεύθηκε να υπερασπιστεί αυτό που ονόμασε «κυβερνοχώρο της Τουρκίας».

Το Facebook, το Youtube και άλλες εταιρείες συμμορφώθηκαν με την απαίτηση αυτή, αλλά όχι το Twitter.

Ακαδημαϊκοί συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πανεπιστημιούπολη Bogazici με τις πλάτες στραμμένες στο κτήριο της πρυτανείας, φωνάζοντας «Μελίχ Μπουλού παραιτήσου».

Στην Άγκυρα, η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους φώναζαν μηνύματα κατά του φασισμού. Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι 69 άτομα συνελήφθησαν.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε χθες μέλη του κινήματος για «βανδαλισμό» και διατράνωσε ότι η νεολαία του κόμματός του «δεν ανήκει» σε αυτή την κοινότητα, ότι η χώρα του δεν θα βαδίσει «στο μέλλον με μια νεολαία ΛΟΑΤΚΙ+, αλλά με μια νεολαία αντάξια της ένδοξης ιστορίας αυτού του έθνους», απευθυνόμενος σε στελέχη του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Οι φοιτητές που συνελήφθησαν εξαιτίας του πίνακα με το σύμβολο του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ+ κατηγορούνται για «υποκίνηση μίσους» από τις αρχές. Οι δύο τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, άλλοι δύο παραμένουν προφυλακισμένοι.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...