Το think tank του Τσίπρα: Παίζει μπάλα στην… Κεφαλονιά

Μοιραστειτε το

Η επίθεση σε Μητσοτάκη, ένα βιβλίο και η μονοεδρική της Κεφαλονιάς

Η ακρίβεια αντικειμενικά αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Ειδικά στον τομέα της ενέργειας.

Παράλληλα, είναι και το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνηση, ενώ, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να εξελιχθεί και στον «πολιορκητικό κριό» του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να επιστρέψει στην εξουσία.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναγάγει το θέμα των ανατιμήσεων σε νούμερο ένα ζήτημα της αντιπολιτευτικής ατζέντας κόμματος του, σφυροκοπώντας καθημερινά την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τιμές στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα ήδη πρώτης ανάγκης.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινοβραδινή παρέμβαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη, με τίτλο «Η Ενεργειακή Κρίση στην Ελλάδα – Η Δίνη της Ακρίβειας, οι Προειδοποιήσεις, οι Προτάσεις για έξοδο».

Πρόκειται για έναν πανεπιστημιακό που βρίσκεται στο think tank του τέως πρωθυπουργού, το οποίο φαίνεται να δουλεύει προς την κατεύθυνση που η Κουμουνδούρου επιθυμεί.

Από το roof garden κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, καταλογίζοντας του μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την έξαρση του πληθωρισμού στη χώρα μας – ειδικά στο ρεύμα.

Ο τέως πρωθυπουργός εστίασε ιδιαίτερα και για ακόμα μία φορά στην ενεργοποίηση του λεγόμενου Χρηματιστηρίου Ενέργειας, στη δυνατότητα που προσφέρει η κυβέρνηση στους συγκεκριμένους ομίλους να κερδοσκοπούν (και στην άρνηση της να τους φορολογήσει), στη βίαιη απολιγνιτοποίηση και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων.

Επανέλαβε, δηλαδή, το «κατηγορώ» που απευθύνει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και μάλιστα, με ιδιαίτερη ένταση.

Το βιβλίο και η μονοεδρική της Κεφαλονιάς

Το ενδιαφέρον στοιχείο στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου, έγκειται στο γεγονός ότι αυτά που αναφέρει όλο αυτό το διάστημα περιγράφονται αναλυτικά στο βιβλίο του Νικόλα Φαραντούρη.

Επομένως, η κριτική του έχει πλέον και την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση και μάλιστα από την «πένα» ενός πανεπιστημιακού εγνωσμένου κύρους. Παράλληλα, όμως, φαίνεται πως τα εκτός κόμματος πρόσωπα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει κοντά του, προσφέρουν ακριβώς τα στοιχεία που ο ίδιος θέλει.

Δουλεύουν δίπλα στο κόμμα -πολλές φορές συνεργάζονται κιόλας- και του δίνουν τη τεχνοκρατική «αύρα» που τόσο πολύ επιθυμούσε, έχοντας πάντα μια αριστερή αντίληψη των θεμάτων.

Ο Νικόλας Φαραντούρης με τον Αλέξη Τσίπρα

Η περίπτωση Φαραντούρη είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές. Ο καθηγητής που είναι ειδικός σε θέματα ενέργειας, δεν θα μείνει μόνο στο τεχνοκρατικό του ρόλο.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι θα διεκδικήσει για λογαριασμό της Κουμουνδούρου τη μονοεδρική περιφέρεια της Κεφαλονιάς, γεγονός που αποδεικνύει τη θέληση του Τσίπρα να αξιοποιήσει πλήρως αυτά τα πρόσωπα και σε θέσεις ευθύνης, αλλά και να ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Φαραντούρη ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Προτάσσει την ακρίβεια και επενδύει στο δίπολο Αριστερά-Δεξιά

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το ανεκτίμητο δώρο στον Τσίπρα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...