Το Facebook μπλόκαρε τους λογαριασμούς του Τραμπ τουλάχιστον μέχρι το τέλος της θητείας του

Μοιραστειτε το

Οι λογαριασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram θα παραμείνουν μπλοκαρισμένοι για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και «τουλάχιστον για τις δύο επόμενες εβδομάδες», δηλαδή τουλάχιστον μέχρι το τέλος της θητείας του, ανακοίνωσε  ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της εταιρείας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

«Πιστεύουμε ότι το να επιτρέψουμε στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνιστά μεγάλο κίνδυνο», γράφει ο Ζούκερμπεργκ στον δικό του λογαριασμό.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα μπλοκάρει προσωρινά τον λογαριασμό του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

«Κατά συνέπεια, παρατείνουμε το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του στο Facebook και το Instagram για απροσδιόριστο διάστημα και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση» της εξουσίας, συμπλήρωσε.

Το Τwitter «κλείδωσε» τον λογαριασμό του Τραμπ για 12 ώρες

Ο ιστότοπος Twitter ανέστειλε επίσης τον λογαριασμό του Τραμπ για 12 ώρες, προειδοποιώντας οτι εάν υπάρξουν νέες παραβιάσεις των όρων χρήσης του, θα τον αναστείλει μόνιμα.

«Απαιτήσαμε την κατάργηση τριών Tweets @realDonaldTrump που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα σήμερα για επανειλημμένες και σοβαρές παραβιάσεις της Πολιτικής Ακεραιότητας», δήλωσε το Twitter.

«Αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός του @realDonaldTrump θα κλειδωθεί για 12 ώρες μετά την κατάργηση αυτών των Tweets. Εάν τα Tweets δεν καταργηθούν, ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος.»

Το Twitter υπογράμμισε, δε, ότι «μελλοντικές παραβιάσεις… θα οδηγήσουν σε μόνιμη αναστολή του λογαριασμού @realDonaldTrump.»

Πρόκειται για μια κλιμάκωση της αντιπαράθεσης της πλατφόρμας με τον απερχόμενο πρόεδρο που συνάδει με εκκλήσεις ομάδων πολιτικών δικαιωμάτων υπέρ της απαγόρευσης χρήσης της πλατφόρμας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...