Το CNN Greece στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Μαίνονται οι βομβαρδισμοί παρά την εκεχειρία

Μοιραστειτε το

Εν όψει της πολυαναμενόμενης συνάντησης των υπουργών εξωτερικών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στη Μόσχα θα περίμενε κανείς να περιοριστούν και οι βομβαρδισμοί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ωστόσο η χθεσινή μέρα, η 11η από την έναρξη των συγκρούσεων, είχε αρκετούς βομβαρδισμούς και οι σειρήνες ήχησαν αρκετές φορές μέσα στη μέρα στην άδεια πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το Στεπανακέρτ.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι συμφωνήθηκε εκεχειρία στη Μόσχα σήμερα το πρωί οι σειρήνες ήχησαν και πάλι και ακούστηκαν εκρήξεις στο Στεπανακέρτ.

Η εκεχειρία συμφωνήθηκε για ανθρωπιστικούς λόγους σύμφωνα με το ανακοινωθέν κάτι που θεωρείτο πιθανό σύμφωνα με αρμενικές πηγές, αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά, αφού ολοκληρωθεί η ανταλλαγή αιχμαλώτων και νεκρών στρατιωτών από τις δύο πλευρές.

Το Στεπανακέρτ, το Σούσι και το Μαρτακέρτ, οι μεγαλύτερες πόλεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εξακολουθούν να ζουν με το φόβο αν και οι κάτοικοι είναι πολύ περισσότερο προετοιμασμένοι και με τον πραμικροό ήχο σπεύδουν στα καταφύγια.

Στις επόμενες ώρες ο πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα δώσει συνέντευξη τύπου και να εξειδικεύσει τους όρους της συμφωνίας.

Η πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εξακολουθεί να μοιάζει με πόλη φάντασμα, ελάχιστα αυτοκίνητα κυκλοφορούν και οι κάτοικοι είναι επιφυλακτικοί για το τι γίνει τις επόμενες μέρες και κυρίως αφού ολοκληρωθεί η ανταλλαγή αιχμάλωτων και νεκρών στρατιωτών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...