Το 10% του πληθυσμού του Ισραήλ εμβολιάστηκε μέσα σε 12 μέρες 

Μοιραστειτε το

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο Ισραήλ, που φαίνεται να βάζει τα γυαλιά σε άλλες χώρες για τη γρήγορη διαδικασία και τον προγραμματισμό που ακολουθεί, προεκλογικά βέβαια.

Ήδη, από τις 20 Δεκεμβρίου έχουν εμβολιαστεί 1 εκατομμύριο πολίτες, ήτοι πάνω από το 10% των περίπου 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων του, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Στις πληθυσμιακές ομάδες προτεραιότητας που εμβολιάστηκαν περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στον τομέα υγείας, φοιτητές ιατρικών σχολών, εργαζόμενοι σε κέντρα προστασίας ηλικιωμένων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. 

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech.

«Μόλις φτάσουμε σε έναν κρίσιμο όγκο, όταν εμβολιαστούν αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά το εμπόριο, τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα πάντα. Κάποιος θα μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και να ταξιδέψει στο Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι, το Μπαχρέιν», είπε ο Νετανιάχου που ήταν παρών στον εμβολιασμό του εκατομμυριοστού Ισραηλινού στην Ουμ αλ Φαχμ, μια πόλη με κυρίως αραβικό πληθυσμό.

Πολλοί εκτιμούν ότι ο αγώνας ταχύτητας που έχουν επιδοθεί οι ισραηλινές αρχές στον πιο γρήγορο ρυθμό εμβολιασμών σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί να βοηθήσει τον Νετανιάχου στις επερχόμενες εκλογές.

Εκτός από το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech, το Ισραήλ έχει επίσης υπογράψει συμφωνία αγοράς εμβολίων με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Moderna. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ιατρικό Κέντρο Χαντάσα, που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ, έχει παραγγείλει 1,5 εκατομμύριο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και αναμένει την αδειοδότηση του υπουργείου Υγείας για τη χρήση του.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...