Το φάντασμα ενός σκληρού lockdown πλανάται πάνω από τη Γερμανία

Μοιραστειτε το

AP Photo/Markus Schreiber

Επιτροπή ειδικών που συναντήθηκε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους επικεφαλής των 16 γερμανικών κρατιδίων έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου που κρύβουν οι μεταλλάξεις του νέου κορονοϊού συνιστώντας περαιτέρω μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel οι λοιμωξιολόγοι είπαν ότι η νέα βρετανική παραλλαγή του ιού που μέχρι τώρα έχει 17 μεταλλάξεις πολλαπλασιάστηκε κατά 200 έως 300% κατά τη διάρκεια του lockdown του Νοεμβρίου χωρίς να γίνει αντιληπτό ενώ αντίθετα άλλες παραλλαγές μειώθηκαν κατά 50% την ίδια περίοδο.

Η νέα παραλλαγή, είπαν οι ειδικοί, έχει 6 έως 8 φορές υψηλότερη μεταδοτικότητα απ’ ότι οι υπόλοιπες και επομένως οι συστάσεις του είναι σαφείς: «Προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μολύνσεων γρήγορα είναι απαραίτητο ένα αυστηρό lockdown που να συμπεριλαμβάνει κλείσιμο σχολείων και εργασία από το σπίτι».

Παράλληλα, είπαν, πως πρέπει να συμβούν δύο πράγματα: «Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα του πληθυσμού αλλά και εξίσου γρήγορα να προχωρήσει ο εντοπισμός των νέων μεταλλάξεων του ιού.

Οι ειδικοί τόνισαν ότι το πιθανότερο είναι η νέα παραλλαγή να επικρατήσει των άλλων προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενός σφοδρότερου κύματος το 2021 αν δεν παρθούν μέτρα τόσο από τον ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και από τα κρατίδια.

Ο στόχος που έχει βάλει η γερμανική κυβέρνηση και τα ομόσπονδα κρατίδια για 50 κρούσματα ανά 100.000 σε διάρκεια εφτά ημερών-στόχο από τον οποίον απέχει πολύ η Γερμανία- είναι απατηλός είπαν οι ειδικοί που θεωρούν πως για να νικηθεί η πανδημία -δεδομένων των μεταλλάξεων- πρέπει να είναι μηδενικά τα κρούσματα.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται η χρήση της μάσκας FFP2 στους χώρους εργασίας και σε μικρά δωμάτια. Το άνοιγμα των σχολείων εξετάζεται σε σχέση με αυτό του τύπου της μάσκας στις τάξεις.

Να σημειώσουμε πως η συνάντηση έγινε τρεις μέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ όπου θα συζητηθεί μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...