Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητάει εξηγήσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος | newsbreak

Μοιραστειτε το

Εξηγήσεις για τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ζητά και η αντιπροσωπία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σε ψήφισμά της καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του αναφορικά με το πότε κατατέθηκαν χρονικά η πρώτη και η τελευταία αίτηση, αλλά και τους ακριβείς χρόνους κατάθεσης των λοιπών αιτήσεων που καταχωρίστηκαν εμπρόθεσμα στο σύστημα για κάθε περιφερειακό πρόγραμμα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Ζητά να αποκλειστεί από την υπαγωγή -αν εντοπιστεί- κάθε αίτηση που εισήχθη με ενδεχόμενη παράκαμψη του ηλεκτρονικού συστήματος με αθέμιτα μέσα, όπως και να ελεγχθεί με ανεξάρτητο φορέα ο διαχειριστής του ηλεκτρονικού συστήματος.

Συνεχίζονται τα δύο βασικά λάθη

Σύμφωνα με την αντιπροσωπία του ΤΕΕ, στο τρέχον πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» συνεχίζονται τα δύο βασικά λάθη του προηγούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ». Μόνα κριτήρια υπαγωγής μιας αίτησης είναι η χρονική προτεραιότητα και το κλείσιμο του συστήματος μετά την εξάντληση των πόρων. Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο οικονομικής – κοινωνικής ή ενεργειακής προτεραιότητας και ουσιαστικής καταπολέμησης της «ενεργειακής φτώχειας». Ετσι, για μία ακόμα φορά, χιλιάδες εργατοώρες προεργασίας από τα τεχνικά γραφεία πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς εκατοντάδες αιτήσεις είτε δεν ολοκληρώθηκαν είτε, όταν υποβλήθηκαν, είχε εξαντληθεί ο προϋπολογισμός.

Πηγή
Author: Ίων Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα