Το τερμάτισε! Γιατρός στη Θεσσαλονίκη ζήτησε «φακελάκι» από ασθενή του για να τού κάνει μία… ένεση! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Τσαλαπάτησε για τα καλά τον όρκο του Ιπποκράτη ένας γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήτησε «λάδωμα» για να κάνει μια… ένεση σε ασθενή!

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ένας γιατρός του ΙΚΑ στη δυτική Θεσσαλονίκη τού ζήτησε χρήματα προκειμένου να του κάνει μία ένεση που χρειαζόταν, παρά το γεγονός ότι ήταν συμβεβλημένος. Μάλιστα, του έκανε σαφές πως αν δεν του έδινε το «φακελάκι», δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην έκδοση συνταγής για τη χορήγηση της ένεσης.

Ο ασθενής δέχτηκε, έκλεισε ραντεβού για την ένεση, ωστόσο στο μεταξύ κατήγγειλε την εκβίαση στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα, σε συνεννόηση μαζί του, άνδρες του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων να τη «στήσουν» στον γιατρό. Τελικά, του πέρασαν χειροπέδες λίγα λεπτά μετά τη χορήγηση της ένεσης, αφού πρώτα βρήκαν στην κατοχή του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατηγορείται για δωροληψία

Ο επίορκος γιατρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της δωροληψίας. Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να ζητούσε συστηματικά «φακελάκια» από τους ασθενείς του. Το φαινόμενο του «λαδώματος» έχει γίνει μάστιγα στη χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικά σε περιόδους πανδημίας, με την οικονομική κατάσταση των πολιτών να είναι σε άθλια κατάσταση, ένα τέτοιο ξεδιάντροπο περιστατικό εκβίασης είναι το λιγότερο εξοργιστικό.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα