Το σώμα και οι συνήθειές του – και ο ιός

Μοιραστειτε το

Πραγματικά ο κόσμος έχει κουραστεί από τον συνεχή εγκλεισμό και κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει τώρα που λένε ότι θα αγριέψει ο καιρός και θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Είναι πιθανό να τα βροντήξει όλα στον αέρα και να πάψει να τηρεί μέτρα και άλλα απαγορευτικά.

Φαίνεται αυτό στην καθημερινότητα των νοικοκυριών· στα περισσότερα η ζωή -ανεπαισθήτως- έχει ξαναγίνει «κανονική», ειδικά με τα μπες-βγες των μελών από την οικία, άσε που ξεχνάμε κιόλας είτε να πλύνουμε τα χέρια είτε να βάζουμε-βγάζουμε τα υποδήματα, τα ενδύματα κάθε τόσο. Στο τέλος λες: Δεν πάνε όλα στον δ…, δεν θα τρελαθούμε, ας γίνει ό,τι θέλει. Οι επιστήμονες ενώ φαίνεται να καταλαβαίνουν αυτή την κούραση επιμένουν στην τήρηση των μέτρων (να φοράμε, π.χ., τη μάσκα ακόμη κι όταν περπατάμε μόνοι στον δρόμο, ακόμη κι όταν οδηγείς ατέλειωτα χιλιόμετρα με το φορτηγό σου, μόνος σου).

Θέλω να πω ότι μπορεί να συμφωνούμε με τις συστάσεις των ειδικών, αρνείται όμως να συμμορφωθεί το σώμα μας, οι μηχανικές του λειτουργίες, η καθημερινή του έκθεση σε συνήθειες χρόνων. Οσο κι αν συμβιβάζεται κι εγκλωβίζεται το σώμα, στο τέλος αντιδρά, επαναστατεί, χωρίς να δίνει και τόση σημασία στον εγκέφαλο – μάλλον τον αγνοεί.

Δεν ξέρω τι γνώμη έχουν οι ειδικοί μας αλλά και οι κυβερνώντες και πόσο γρήγορα θα γίνουν οι εμβολιασμοί. Δεν ξέρω επίσης για τους επιδημιολόγους και τους λοιπούς, οι κυβερνώντες πάντως επιδεικνύουν ώς τούδε απαράμιλλη καθυστέρηση. Δεν το έχουν σε τίποτα να αποδώσουν αυτή την καθυστέρηση στους ίδιους τους πολίτες, να μας φορτώσουν δηλαδή πάλι με ενοχές για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους.

Τελικά μόνο μεγάλα λόγια είναι ικανοί να λένε, χωρίς δε να έχουν ζητήσει μία συγγνώμη, από τα παιδιά τους κυρίως, που έτρεξαν να εμβολιαστούν πρώτοι και καλύτεροι, οι δόλιοι – γιατί πώς αλλιώς να τους αποκαλέσεις; Βέβαια, ό,τι κι αν κάνουν με τα εμβόλια, όσο και αν προσπαθήσουν την επίσπευση, το παιχνίδι με το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας το έχουν χάσει, όπως έχουν απολέσει πάσα σοβαρότητα, που υποτίθεται διακρίνει ένα συντηρητικό καθεστώς. Το ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεπέσει από τον φιλελευθερισμό που διεκήρυσσε στον παλαιοκομματισμό και στον εντυπωσιακό συντηρητισμό φάνηκε στην πρόσφατη πράξη του ανασχηματισμού – όλοι οι ξενοφοβικοί και ακροδεξιοί πήραν τη θέση τους στην κυβερνητική πυραμίδα.

Ολοι εύχονται να αντέξει το σώμα και να μην τα βροντήξει όλα και αρχίσει να θυμάται τον πρότερο βίο του – αλλά τέσσερις-πέντε μήνες που θα διαρκέσει ο εμβολιασμός φαίνεται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σώμα παίζει το δικό του βιολί, αμφισβητεί τα βιολιά και τα νταούλια που παίζουν άλλοι για αυτό – τουλάχιστον να μην τα σπάσει και κάπως να προσαρμοστεί, διαφορετικά…

Πηγή
Author: Γιώργος Σταματόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...