Το μπρα ντε φερ Ουάσινγκτον-Πεκίνου μεταφέρθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Μοιραστειτε το

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μεταφέρθηκε, έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης, η κόντρα εκτός ορίων που έχουν Ουάσινγκτον και Πεκίνο, με τον κορονοϊό να αποτελεί για ακόμη μια φορά σημείο αιχμής για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον ΟΗΕ να θεωρήσει υπόλογο το Πεκίνο για την πανδημία του κορονοϊού, ενώ από τα βέλη του δεν γλίτωσε και ο ΠΟΥ, τον οποίο χαρακτήρισε «υποχείριο» της Κίνας.

Ο Τραμπ μαγνητοσκόπησε την ομιλία του χθες στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να προβληθεί ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης που διεξάγεται ψηφιακά αυτήν την εβδομάδα.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να διανείμει το εμβόλιο και δεσμεύτηκε: «Θα νικήσουμε τον ιό, θα νικήσουμε τον ιό και θα βάλουμε τέλος στην πανδημία» για να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή ευημερίας, συνεργασίας και ειρήνης.

Ο Σι Τζινπίνγκ, από την πλευρά του, επισήμανε ότι το Πεκίνο δεν έχει «καμία πρόθεση να διεξάγει ούτε Ψυχρό ούτε Θερμό πόλεμο με οποιοδήποτε κράτος»..

«Θα συνεχίσουμε να περιορίζουμε και να επιλύσουε τις διαφορές με τους άλλους μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων», είπε ο Κινέζος πρόεδρος στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στην πανδημία, σε μια αποστροφή της ομιλίας του που φάνηκε σαν απάντηση στα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (μολονότι και οι δύο ομιλίες ήταν προηχογραφημένες), ο Σι ζήτησε να υπάρξει μια παγκόσμια απάντηση στην κρίση και να αναγνωριστεί ο ηγετικός ρόλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τον ΠΟΥ, κατηγορώντας αυτήν την υπηρεσία του ΟΗΕ ότι είναι «μαριονέτα» του Πεκίνου.

«Απέναντι στον ιό, πρέπει να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη και να το ξεπεράσουμε μαζί. Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της επιστήμης, να δώσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είπε ο Σι. «Οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικοποίησης του ζητήματος ή στιγματισμού πρέπει να απορριφθεί», πρόσθεσε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...