Το κοινό θέλει να ανοίξουν χειμερινά θέατρα, σινεμά, μουσικές σκηνές

Μοιραστειτε το

ΕΦ.ΣΥΝ.

Η πλειοψηφία θα πάει σε χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με δεδομένα τη μάσκα και τα μέτρα προστασίας.

Λίγες μόνο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη τους έναρξη για τη χειμερινή σεζόν τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι χώροι μουσικών εκδηλώσεων και συναυλιών περιμένουν με κομμένη την ανάσα τις αποφάσεις της κυβέρνησης για να δουν αν και πότε θα ανοίξουν και αν θα καταφέρουν να δουλέψουν. Με την ίδια αγωνία αναμένουν τις πληρότητες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να πληρούν για την προστασία κοινού και εργαζομένων.

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα της πανδημίας, το Youfly έκανε τη δεύτερη δημοσκόπηση για τον πολιτισμό το 2020-21 και τα αποτελέσματά της αποτυπώνουν την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού κοινού να λειτουργήσουν οι πολιτιστικοί χώροι και τα θεάματα τη χειμερινή περίοδο και τη σαφή πρόθεση να τα στηρίξουν, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι απαραίτητες συνθήκες περιορισμού του Covid-19.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 21/9 και έληξε το Σάββατο 26/9 απευθυνόταν σε κοινό 18-65 ετών και αποτελούνταν από 10 ερωτήσεις, ενώ πήραν μέρος περίπου 2.000 άτομα. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το κοινό πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά φέτος τον χειμώνα οι χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Ειδικότερα, το 78% απάντησε «ναι» για τους κινηματογράφους, το 77,5% «ναι» για τα θέατρα και 64,60% «ναι» για τις μουσικές σκηνές.

Στην ερώτηση «θα πάτε σε χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με δεδομένο ότι θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας και θα φοράτε μάσκα;» οι περισσότερες απαντήσεις ήταν και πάλι θετικές: 81,7% για τα θέατρα, 79,3% για τα σινεμά και 62,9% για τις μουσικές σκηνές. Επίσης αν οι πληρότητες κυμανθούν στο 50-60%, το κοινό φαίνεται πως θα προτιμήσει περισσότερο τους μεγάλους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων (69,8%) και μετά τους μικρούς χώρους (55,5%).

Οι ανατροπές και το άνοιξε-κλείσε που φέρνουν κάθε τόσο τα νέα μέτρα στους χώρους εκδηλώσεων, αναπόφευκτα κάνουν το κοινό διστακτικό στο να προαγοράσει εισιτήρια για κάποια παράσταση, θεατρική ή μουσική: Το 58,5% απαντάει θετικά. Ακόμα πιο δύσκολα θα αγόραζε εισιτήριο για να παρακολουθήσει μέσω διαδικτύου μια αντίστοιχη παράσταση: Το 50,7% απαντάει θετικά.

«Ελπίζουμε τα συμπεράσματα να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για όλους τους αρμόδιους φορείς», καταλήγει το Youfly, «και εν ευθέτω χρόνω να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις που θα επιτρέψουν στους παραγωγούς να εκκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, που θα εξασφαλίσουν στο κοινό αλλά και στους εργαζομένους την απρόσκοπτη λειτουργία των χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τηρώντας πάντα τις οδηγίες των ειδικών».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...