Το Ευρωδικαστήριο βάζει «φρένο» στη ανεξέλεγκτη χρήση των τηλεφωνικών και ιντερνετικών δεδομένων | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κορυφαίο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΕ, αποφάσισε ότι οι εθνικές κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες κατασκοπείας, δεν μπορούν να έχουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση στα τηλεφωνικά και τα ιντερνετικά δεδομένα των χρηστών.

Στην πολυαναμενόμενη απόφασή του, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η διατήρηση τέτοιων δεδομένων γενικώς και αδιακρίτως μπορεί να επιτραπεί μόνο όταν οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» ή στο πλαίσιο της «μάχης εναντίον της σοβαρής εγκληματικότητας».

Στις περιπτώσεις αυτές, η πλήρης πρόσβαση στα τηλεφωνικά και ιντερνετικά δεδομένα των χρηστών πρέπει να περιορίζεται μόνο στο χρονικό διάστημα που είναι «αυστηρά απαραίτητο», προστίθεται στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα