Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων για τη νεκρή 27χρονη στη δομή Ριτσώνας 

Μοιραστειτε το

Με λύπη πληροφορηθήκαμε για το θάνατο της 27χρονης γυναίκας στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας. Η γυναίκα ήταν από το Αφγανιστάν κι όχι από τη Συρία, όπως λανθασμένα κοινοποιήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων βρίσκεται εξ αρχής κοντά στην οικογένεια, επικοινωνώντας με τους ανθρώπους στη δομή φιλοξενίας. Η 27χρονη Μανιζά ζούσε στη δομή με το σύζυγό της και τα τρία παιδιά της ηλικίας 5μηνών, 2 και 4 χρόνων. 

Αυτήν τη στιγμή παρουσιάζεται ένα μεγάλο πρόβλημα με την ταφή. Στην Αθήνα δεν υπάρχει νεκροταφείο για τους Μουσουλμάνους, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι η ταφή να πραγματοποιηθεί πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα της εκλιπούσας, στο Αφγανιστάν. Η οικογένεια απευθύνθηκε στους καθ’ ύλην αρμόδιους της δομής φιλοξενίας, χωρίς, όμως, να καταφέρει να λάβει μία θετική ανταπόκριση. 

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων είναι σε συνεννόηση κι επικοινωνία με τους φίλους της οικογένειας, αλλά και με την κοινότητα Αφγανών Προσφύγων και Μεταναστών προκειμένου να συμβάλλουμε στη συλλογή των απαραίτητων πόρων για τη μεταφορά της σορού. 

Η αδυναμία ταφής των Μουσουλμάνων είναι ένα θέμα το οποίο αφορά, όχι μόνο την Αθήνα, αλλά το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει το πρόβλημα και να αναλάβει θεσμική πρωτοβουλία. 

Εκφράζουμε και δημόσια τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της εκλιπούσης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...