Το ελληνικό ποδόσφαιρο αποκτά την ανεξαρτησία του, μέσω της ολιστικής μελέτης που συνέταξαν FIFA και UEFA | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σε… νέες ράγες, ελπίζουμε πιο σταθερές, μπαίνει το «τρένο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά την παρέμβαση των FIFA & UEFA!

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, στους εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου η ολιστική μελέτη των FIFA και UEFA, στην οποία γίνεται ξεκάθαρη η ανεξαρτησία της ΕΠΟ από την πολιτεία, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στο εκλογικό της σύστημα. Επιπλέον ορίζονται νέες θέσεις στην σωστή λειτουργία του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά, την παρουσίαση στους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ομάδες, ΕΠΟ, Λίγκες) έκανε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο εκπρόσωπος της UEFA, Λούκα Νίκολα.

Όπως αναμενόταν, η ολιστική μελέτη δεν αναφέρει το παραμικρό σε ό,τι αφορά το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ για τις προσεχείς εκλογές, όπως επιδίωκε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Την ίδια στιγμή, όμως, ενισχύει τη δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ προβλέπει και τη θέση CEO ή εκτελεστικού διευθυντή που θα έχει αυξημένα καθήκοντα και την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία της ΕΠΟ, πάνω στη στρατηγική που θα έχει εκπονήσει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Ειδικά, αναλύθηκε η τρέχουσα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν. Παρουσιάστηκε, επίσης, το νέο οργανόγραμμα που θα πρέπει να έχει η ΕΠΟ, μέσω μίας επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης, η οποία θα επιτηρεί τις δραστηριότητες της ομοσπονδίας, προχωρώντας σε αναδιάρθρωση του σημερινού.

Σημαντικό σημείο ο νέος ρόλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που πλέον αναβαθμίζεται και δεν θα έχει εισηγητικό, μόνο, ρόλο και θα αποτελείται από τους Big-4 και δύο εκπροσώπους ποδοσφαιριστών.

Ανεξάρτητη και η διαιτησία

Η διαιτησία παραμένει ανεξάρτητη, ενώ πλέον θα έχει και τη δική της Ένωση που θα μπορεί να συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Το ίδιο ισχύει για τον ΠΣΑΠ, τον σύνδεσμο προπονητών, αλλά και το ποδόσφαιρο γυναικών. Σημειώνεται ότι η ΚΕΔ θα μπορεί να στέλνει δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον μελών της απευθείας στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ενώ θα έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή και για τις δύο επόμενες σεζόν, ήτοι ως το 2023.

Επίσης, γίνεται λόγος για τα «στημένα» παιχνίδια και το θέμα της ασφάλειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα οποία ουσιαστικά είναι τα μοναδικά στα οποία θα έχει λόγο η Πολιτεία.

Η ολιστική μελέτη είναι απόρροια της Διακήρυξης Προθέσεων που συνυπέγραψαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν και ο Αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα