Το διπλό «κραχ» σε οικονομία και κοινωνία ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως αυτές οι έκτακτες καταστάσεις χρειάζονται και έκτακτες λύσεις

Οι εφιαλτικές προβλέψεις για το αύριο στην Ευρώπη -και τον πλανήτη, συνολικά- που είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη ακόμα και με επισιτιστική κρίση, κάτι που φυσικά θα επηρεάσει και τη χώρα μας, αποτελεί αυτή τη στιγμή το μείζον ζήτημα που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για μία κυβέρνηση «Βούδα», η οποία απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να καταρτίζει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, στηρίζοντας επί της ουσίας εκείνους που θησαυρίζουν στις πλάτες των πολιτών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα ενός διπλού «κραχ». Με απλά λόγια, φοβάται πως η κυβερνητική πολιτική θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό τόσο τα δημοσιονομικά της χώρας -με ορατό ακόμα και το φάσμα μίας νέας χρεοκοπίας- αλλά και την κοινωνία, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πριν γίνουν αντιληπτές οι συνέπειες της ουκρανικής κρίσης.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως αυτές οι έκτακτες καταστάσεις χρειάζονται και έκτακτες λύσεις. Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει από την κυβέρνηση να λάβει, αρχικά, μέτρα αντίστοιχα με εκείνα που έχουν λάβει μία σειρά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – στην οποία επίσης ασκεί κριτική για την αδυναμία να καταλήξει σε μία συντονισμένη απόκρουση της κρίσης.

Σε αντίθεση με ότι μέτρα έχουν πάρει άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η ελληνική συμπεριφέρεται ως «εκπρόσωπος» των καρτέλ, επιδοτώντας την αισχροκέρδεια αντί να στηρίζει τους πολίτες. «Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση ως προς το γιατί αρνείται να επιβάλλει πλαφόν στις τιμές, να μειώσει των ΦΠΑ στα βασικά είδη και τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο», είπε στο Newsbomb.gr ένας εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόβλημα, προφανώς, πηγάζει από την ενέργεια, όμως επεκτείνεται σταδιακά παντού. Και σε κυρίως σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Μάλιστα, όλοι οι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως η κατάσταση θα συνεχίσει να χειροτερεύει το επόμενο διάστημα, απειλώντας με επισιτιστική κρίση τον πλανήτη – κάτι που αν πραγματικά συμβεί, δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη τη Γηραιά Ήπειρο.

Ακόμα και σε αυτό το κομμάτι, το Μέγαρο Μαξίμου συμπεριφέρεται σαν όλα να βαδίζουν ρολόι, λένε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν λαμβάνει κανένα προληπτικό μέτρο προκειμένου η χώρα μας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που πλήττουν ήδη νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ που αφήνουν αιχμές ως προς τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, εννοώντας -προφανώς- ότι η κυβέρνηση δεν κινείται γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.

Διαβάστε επίσης:

Τα κανάλια «πατερίτσες» του Μητσοτάκη – Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία του ΕΣΡ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...