Το δεύτερο κύμα του Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Μοιραστειτε το

Η χθεσινή επίδειξη αστυνομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας, με καταπάτηση κάθε συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών, με προκλητικές συλλήψεις δημοκρατών δικηγόρων, με κατάργηση ακόμα και των ελάχιστων ελευθεριών στην κυκλοφορία που επιτρέπει ο γενικός εγκλεισμός, επισφράγισε την έναρξη της επόμενης φάσης του σχεδίου Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη.

Οσοι θεώρησαν ότι η αστυνομική βία που εκδηλώθηκε κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου με στόχο δυνάμεις της Αριστεράς υπήρξε στιγμιαία υπερβολή, διαπίστωσαν χθες ότι βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε μια οργανωμένη πολιτική επίθεση.

Στόχος της, όσοι τολμούν να αμφισβητούν το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία επιλέγει τον ακραίο αυταρχισμό και την κρατική βία ως μοναδική διέξοδο μπροστά στη διαφαινόμενη κατάρρευση του «επιτελικού κράτους».

Ακούγεται ειρωνική η είδηση ότι διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικού επειδή πέταξε τα λουλούδια που προορίζονταν για το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Αλλά αυτός έδρασε ακριβώς όπως του υπέδειξαν οι προϊστάμενοί του.

Αν κάποιος έπρεπε να ελεγχθεί για τις αντιδημοκρατικές αθλιότητες θα ήταν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός του, ο οποίος θεωρεί ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών με τις μεθόδους που είχε εφαρμόσει εναντίον των οροθετικών γυναικών στο κέντρο της Αθήνας πριν από οκτώ χρόνια.

Σε μια περίοδο που το σύνολο του πληθυσμού δοκιμάζεται σκληρά από τις συνέπειες της πανδημίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να συγκαλύψει την αδυναμία του να κυβερνήσει, κρυπτόμενος πίσω από τα ρόπαλα και τις ασπίδες του αγαπημένου του υπουργού «Προστασίας του Πολίτη».

Και εκείνος νομίζει ότι ζει αλλού και θεωρεί ότι μπορεί να επιβάλει την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στους «υπηκόους» του. Ασφαλώς κάνουν λάθος και ο υπουργός και ο πρωθυπουργός. Ο τρόμος που εξαπολύουν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων δεν θα τους ωφελήσει.

Ας μην επιχειρούν να αντιγράψουν αποκρουστικά πρότυπα από το εξωτερικό. Και ας μην ελπίζουν ότι θα ξεχαστεί το φιάσκο με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αν αρχίσουμε να έχουμε στις ΜΕΘ και διαδηλωτές εκτός από τους ασθενείς με κορονοϊό. Αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο βρέθηκαν στο τιμόνι της ο «ποδηλάτης της Πάρνηθας» και ο «σερίφης των Εξαρχείων».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...