Το δεύτερο κύμα κορονοϊού, όπως και το πρώτο, έχει παρασύρει τους celebrities της χώρας | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού «χτυπά» την Ελλάδα, με τα ημερήσια κρούσματα να αγγίζουν τελευταία τα 3.000 και το δεύτερο πανεθνικό lockdown να είναι γεγονός από σήμερα το πρωί και για τις τρεις επόμενες εβδομάδες.

Ο ιός που προκαλεί τη νόσο Covid-19 έχει πολλές εστίες μετάδοσης και δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να βρίσκεται παντού: από ένα γηροκομείο μέχρι ένα τηλεοπτικό στούντιο. Πλέον, λοιπόν, είναι δεκάδες και οι εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz που έχουν διαγνωστεί με τον ιό. Κάποιοι έμαθαν τυχαία ότι υπήρξαν φορείς και τον πέρασαν χωρίς συμπτώματα, άλλοι διαγνώστηκαν ακριβώς επειδή παρουσίασαν ήπια συμπτώματα, ενώ δεν έλειψαν και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις εκείνων που νόσησαν πιο βαριά, βιώνοντας μια τρομακτική εμπειρία.

Με μια ανάρτησή της στο Instagram τον περασμένο Μάρτιο η Φαίη Σκορδά καταγράφηκε ως μία από τις πρώτες διάσημες Ελληνίδες που μπήκαν στη… θετική λίστα του κορωνοϊού. Είχε προηγηθεί, μόλις μία ημέρα νωρίτερα, αντίστοιχη ανακοίνωση από τη Χριστίνα Μπόμπα, η οποία κόλλησε αργότερα και τον σύζυγό της Σάκη Τανιμανίδη. Την ίδια περίοδο αρρώστησαν επίσης ο Τζώνη Καλημέρης και η σύντροφός του Χριστίνα Κοντοβά, παρουσιάζοντας μυϊκούς πόνους, πυρετό και βήχα. Ακολούθησε σχετική ανακοίνωση και από τον τραγουδιστή Θοδωρή Φέρρη, ο οποίος ξεπέρασε τον ιό στο σπίτι του, έχοντας κι αυτός σχετικά ήπια συμπτώματα.

Μέσα στο καλοκαίρι διαγνώστηκε θετική στον ιό που προκαλεί τη νόσο Covid-19 η Αμαρυλλίς, η οποία όμως έκανε γνωστό το γεγονός σχετικά πρόσφατα. Όπως είπε, τα κύρια συμπτώματα που παρουσίασε τότε ήταν υψηλός πυρετός, έντονη κόπωση, ανοσμία και αγευσία, τονίζοντας μάλιστα ότι αν και έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε, η γεύση της δεν έχει συνέλθει ακόμη στο 100%.

Τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό επέλεξε να αποκαλύψει δημόσια, αφού είχε γίνει καλά, και ο επιχειρηματίας Μίλτος Καμπουρίδης, σύζυγος της Μαρίνας Βερνίκου. «Πάλεψα για 24 ώρες μαζί του και τον νίκησα» δήλωσε πριν από μερικούς μήνες σε ανάρτησή του στα social media.

Το δεύτερο κύμα της νόσου Covid-19 έχει σκάσει πάνω στην Ευρώπη τον τελευταίο μήνα, οδηγώντας αναπόφευκτα πάλι σε σκληρά μέτρα, παρόμοια με της περασμένης άνοιξης. Πλέον είναι περισσότερα και τα κρούσματα στην εγχώρια showbiz. Από τους πρώτους που πέρασαν τον ιό τον Οκτώβριο ήταν ο Ακης Δείξιμος, ο οποίος δήλωσε πως αντιμετώπισε ήπια συμπτώματα. Η Πηγή Δεβετζή διαγνώστηκε θετική λίγο πριν από την πρεμιέρα του τηλεοπτικού show «J2US», όπου είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει. Αποφασίστηκε να μείνει εκτός μέχρι να αναρρώσει, με τον Τρύφωνα Σαμαρά να παίρνει τη θέση της. Φαίνεται, ωστόσο, πως ο ιός έβαλε στο μάτι την εν λόγω εκπομπή του Open. Πρόσφατα ανακοίνωσαν πως είναι θετικοί η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, ο Αναστάσιος Ράμμος, η Κατερίνα Ζαρίφη, αλλά και ο ίδιος ο Τρύφωνας Σαμαράς, οι οποίοι πλέον αναρρώνουν. Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι στη λίστα με τα κρούσματα μπήκαν επίσης ο Ευθύμης Ζησάκης με τη σύντροφό του Χρύσα Παπαλελούδη, αλλά και η Μαρίλια Μητρούση, κόρη του Μιχάλη Μητρούση και της Ρουμπίνης Βασιλακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι κόλλησε στη δραματική σχολή όπου πηγαίνει.

Δυστυχώς, ο Covid-19 είχε και δύο θύματα, άρρηκτα συνδεδεμένα με τον χώρο του θεάματος στην Ελλάδα. Πρώτα «έφυγε» στις αρχές Σεπτεμβρίου από επιπλοκές συνδεδεμένες με τη νόσο η βραβευμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου, σε ηλικία 68 ετών, ενώ τον περασμένο μήνα «χάθηκε» από τον φονικό ιό και ο διάσημος σολίστ του βιολιού Ζήσης Κασιάρας, ο οποίος συνεργαζόταν με τους μεγαλύτερους σταρ της πίστας.

Δεν κάνει… Πλάκα και στον Κεφαλογιάννη

Ούτε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης κατάφερε να… ξεφύγει από τον κορωνοϊό. Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Οδηγός καλής ζωής», στον Alpha, επέλεξε να το ανακοινώσει ο ίδιος από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. «Θετικός κι εγώ στον κορωνοϊό, όπως διαπίστωσα έπειτα από μοριακό έλεγχο, στον οποίο υποβλήθηκα σήμερα. Χωρίς συμπτώματα, προς το παρόν, και θετική σκέψη. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις προσεχείς ημέρες. Πρωταρχικό μου μέλημα ήταν να ενημερώσω όσους συνάντησα -έστω και για λίγο, έστω και με μάσκα- τις τελευταίες ημέρες και, βέβαια, να απομονωθώ. Η μάχη με τον κορωνοϊό δεν είναι κατοστάρι, αλλά μαραθώνιος. Χρειάζεται όλοι να κρατήσουμε δυνάμεις έως τον τερματισμό. Χαμόγελο και αισιοδοξία, γιατί… κι αυτό θα περάσει» έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα του Covid-19, μέσα από την εκπομπή για την υγεία που παρουσιάζει.

Ο ίδιος, όπως αποκάλυψε χθες στην εκπομπή της η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο «Happy Day», είχε άτομα στο πολύ στενό περιβάλλον του που μπήκαν στο νοσοκομείο, ενώ ξέρει και ανθρώπους που πέθαναν από τον ιό. Ωστόσο, επιβεβαίωσε με τη σειρά της πως παραμένει ασυμπτωματικός -για την ώρα- και αισιόδοξος.

Στο μεταξύ το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό ακόμη ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού από τον χώρο της showbiz: Ο λόγος για την Πηνελόπη Πλάκα, η οποία παίζει φέτος στο σίριαλ της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο». Όπως μετέδωσε το Τlife, έκανε το τεστ και βγήκε θετική στον ιό. Η ηθοποιός έχει υψηλό πυρετό, πονόλαιμο και βήχα, ενώ νιώθει και κόπωση.

Πηγή: Espresso

Πηγή
Author: lamprina

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα