Το απόλυτο Ρεκόρ Γκίνες στη… φοροδιαφυγή: Μεγιστάνας του software από το Τέξας απέκρυψε πάνω από 1.700.000.000 ευρώ! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Για τη μεγαλύτερη φοροδιαφυγή στην ιστορία των ΗΠΑ, κατηγορείται μεγιστάνας του software από το Τέξας, καθώς απέκρυψε ποσό που ξεπερνάει τα… 1.700.000.000 ευρώ!

Οι εισαγγελείς φαίνεται ότι «κυνηγούσαν» για χρόνια τον δισεκατομμυριούχο με την κωδική ονομασία «κοκκινόψαρο», αλλά κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση μόνο όταν τον «έδωσε» κολλητός του δισεκατομμυριούχος για να αποφύγει ο ίδιος κατηγορίες για συμμετοχή του στην απάτη.

Ο Ρόμπερτ Μπρόκμαν, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Reynolds and Reynolds που δημιουργεί προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές (software), εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσης στο δικαστήριο του Χιούστον στο Τέξας για να του απαγγελθούν κατηγορίες για φοροδιαφυγή, οικονομική απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Κατηγορείται ότι σε 20 χρόνια απέκρυψε εισοδήματα άνω των 1.700.000.000 ευρώ, τα οποία απέκτησε από επενδύσεις κεφαλαίων. Χρησιμοποιούσε ένα δίκτυο από offshore εταιρίες στις Βερμούδες και στον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις, επικοινωνούσε μέσω κρυπτογραφημένων e-mails και για τον εαυτό του χρησιμοποιούσε κωδικά ονόματα, όπως «κοκκινόψαρο» και «βασιλιάς».

Εξωδικαστικός συμβιβασμός

Οι αμερικανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της εισαγγελίας του Τέξας με τον ιδρυτή της επενδυτικής εταιρίας Vista Equity Partners Ρόμπερτ Σμιθ, ο οποίος, σύμφωνα με το «Forbes», είναι ο πλουσιότερος Αφροαμερικανός επενδυτής των ΗΠΑ.

Με αντάλλαγμα να μην του ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά να πληρώσει πρόστιμο 118.450.000 ευρώ για την αξιοποίηση του «συστήματος Μπρόκμαν», δέχτηκε να καταθέσει σε βάρος του.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα