Το αλκοόλ, θέμα του διαδικτυακού προγράμματος «Αγωγής Υγείας για Παιδιά»

Μοιραστειτε το

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων «ΕΔΔΥΠΠΥ» και ο Δήμος Ασπροπύργου, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ανακοινώνουν την διοργάνωση του δεύτερου διαδικτυακού σεμιναρίου (webinar) του προγράμματος «Αγωγής Υγείας για Παιδιά», την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 18:00μ.μ.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση) με θεματολογία «ΑΛΚΟΟΛ».

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε τρίτη Δευτέρα του μήνα. Το πρόγραμμα αποτελείται από εφτά θεματικές ενότητες με τα εξής θέματα: Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά, Ατυχήματα, Παχυσαρκία, Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα, Εμβολιασμοί Εφήβων.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί) που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης  ή και να ενημερωθούν εγκαίρως και να προετοιμαστούν ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους, με γνώμονα πάντοτε την Πρόληψη.

«Η πρόληψη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας. Η ενημέρωση είναι η μεγάλη δύναμη για να προλάβουμε αρνητικές καταστάσεις που θα έχουν επίπτωση στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Είμαστε κοντά στους γονείς και στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας», τονίζει ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ και Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων «ΕΔΔΥΠΠΥ»

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...