Το ίδρυμα για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρειά που επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και έμπρακτη βοήθεια και στήριξη προς τις ευπαθείς ομάδες, στο πνεύμα των άγιων ημερών επισκέφτηκε σήμερα το ίδρυμα για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» στη Νέα Μάκρη.

Φέτος, αντί άλλης προσφοράς όπως γίνεται κάθε χρόνο, η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής επέλεξε να προσφέρει χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα στα παιδιά και στους εργαζόμενους του ιδρύματος, όπου  παραδόθηκαν 153 συσκευασίες.  Αύριο ακολουθούν και τα υπόλοιπα ιδρύματα της Ανατολικής Αττικής. «Αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων που είναι ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης, είναι μια ευκαιρία να απλώσουμε το χέρι στο διπλανό μας και ειδικά στους συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, τις τραγικές συνέπειες της οποίας βιώνουμε όλοι, πρέπει να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στην αλληλοϋποστήριξη και στην προσφορά και να βγούμε στο τέλος όλοι πιο δυνατοί» ανέφερε ο κ. Αυγερινός.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» με εκπαιδευτική και ενταξιακή προσέγγιση για παιδιά και νέους με αυτισμό και νοητική αναπηρία   έχει προσφέρει, εδώ και πάνω από 65 χρόνια, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε περίπου 5.000 παιδιά και νέους με αναπηρία. Στην παρούσα φάση, εξυπηρετεί 120 παιδιά και νέους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.) και νοητική αναπηρία.

Στο ίδρυμα λειτουργούν έξι (6) παραγωγικά εργαστήρια παιδιών με ήπια νοητική καθυστέρηση, τρία (3) μικτά τμήματα ημερήσιας διαβίωσης, στα οποία εντάσσονται νέοι και νέες με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (αυτισμός), νοητική υστέρηση και σοβαρές επικοινωνιακές δυσκολίες, καθώς και οικοτροφείο που προβλέπεται να λειτουργεί για 40 περίπου κορίτσια, έως 30 ετών, τα οποία αδυνατούν να φοιτούν ως εξωτερικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άγιο Διονύσιο Αχαρνών ο Αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής για διανομή δεμάτων αγάπης

Περιφέρεια Αττικής: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά

Πατούλης: «Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί»

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα