Τούρκοι χάκερς «έριξαν» την ιστοσελίδα Ολλανδής Ευρωβουλευτή που κριτικάρει τον Ερντογάν | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η ομάδα χάκερ Anka Neferler Tim από την Τουρκία ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην ιστοσελίδα της Ολλανδής πολιτικού Κάτι Πίρι και του ολλανδικού Εργατικού κόμματος, που ανήκει η Πίρι.

«Κλείσαμε τον ιστότοπο της Ολλανδής πολιτικού Kati Piri και του Εργατικού Κόμματος, του οποίου είναι μέλος. Μάθετε τη θέση σας!», αναφέρει σχετική ανάρτηση των Τούρκων χάκερς.

 Η Πίρι με τη σειρά της, έγραψε ότι πιστεύει πως η διαδικτυακή επίθεση ήταν αποτέλεσμα της συνηγορίας της για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία: «Φαίνεται ότι είναι επίθεση για την υποστήριξή μου προς τους Δημοκρατικούς στην Τουρκία και την έκκλησή μου για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων όπως ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς και ο Οσμάν Καβαλά».

Η Πίρι, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι δυναμική κριτής της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν. Έχει μιλήσει με συνέπεια για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρόσφατα εμφανίστηκε σε διαδήλωση στο Άμστερνταμ για την υποστήριξη των φοιτητών διαδηλωτών στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi.

Αυτό το μήνα ήταν από τις ηγέτιδες μιας ανοιχτής επιστολής προς τις αντιπροσωπείες της ΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ζητώντας την απελευθέρωση του ακτιβιστή Osman Kavala και του Selahattin Demirtaş, ηγέτη του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), μέσω οποιονδήποτε δυνατών μέσων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) διέταξε την Τουρκία να απελευθερώσει και τους δύο άνδρες, με απόφαση που έκρινε ότι η κράτησή τους παραβιάζει τα δικαιώματά τους. Η Άγκυρα αρνήθηκε να συμμορφωθεί.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα