Τους ένωσε όλους

Μοιραστειτε το

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Η Cosco κατάφερε το ακατόρθωτο! Κατάφερε να φέρει κοντά -πιο κοντά δεν γίνεται- τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με τον εκπρόσωπο της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα. Την προηγούμενη Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μαρινάκης άστραψε και βρόντησε κατά της Cosco, με αφορμή την απαίτηση των Κινέζων του ΟΛΠ να περνούν μέσα από τις γειτονιές του Πειραιά τα φορτηγά με τα φερτά υλικά από το έργο κατασκευής του προβλήτα κρουαζιέρας.

Ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος, εφοπλιστής και ηγέτης του Ολυμπιακού (όλα αυτά έχουν τη σημασία τους), υπενθύμισε ότι ήταν ενάντια στη «μονοπωλιακή», όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία με την Cosco και πρότεινε μέχρι και να κλείσουν οι είσοδοι και έξοδοι του Πειραιά και των άλλων δήμων για τα φορτηγά των Κινέζων. Ας πάνε από τη θάλασσα, είπε.

Ο κ. Μπελαβίλας, εκπρόσωπος της παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και χρόνια τώρα είναι απέναντι στους Κινέζους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «εντυπωσιακή» όπως είπε τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη, ο οποίος όμως του υπενθύμισε ότι αυτά τα έλεγε από το 2014, για να εισπράξει τη συγκατάβαση του κ. Μπελαβίλα.

Έπειτα από αυτή την ταύτιση απόψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, οι Κινέζοι του ΟΛΠ όπως και οι Έλληνες συνεργάτες τους πρέπει να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και κάτι πρέπει να κάνουν για να αποκαταστήσουν «επαφή» με τον κόσμο του Πειραιά. Εμείς το μόνο που μπορούμε είναι να τους υπενθυμίσουμε το απόφθεγμα του Λάο Τσε: «Πρέπει να κυβερνάς μια χώρα όπως τηγανίζεις ένα μικρό ψάρι. Με ελάχιστες παρεμβάσεις και χωρίς να το παρακάνεις».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...