Τουρκικό ΥΠΕΞ: Την “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη θα επισκεφτεί Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών

Μοιραστειτε το

Στον απόηχο των πρόσφατων προκλητικών δηλώσεων Τσαβούσογλου για τουρκική μεονότητα στη Θράκη, διήμερη επίσκεψη στην περιοχή πραγματοποιεί από σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν. Μια επίσκεψη που αρχικά είχε θεωρηθεί ως «ανεπίσημη», ενώ τις τελευταίες ώρες με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τη χαρακτήρισε «επίσημη». Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, αναφέρεται πως ο Κιράν θα επισκεφθεί τη “τουρκική μειονότητα”.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Άγκυρα για την έλευση του υφυπουργού στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν είναι αρμόδιος για θέματα της τουρκικής μειονότητας στο εξωτερικό, σε μια ακόμη ένδειξη της πρόθεσης της Άγκυρας να αναδείξει τον ισχυρισμό της για ύπαρξη «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Γ. Σ. Κιράν θα φτάσει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα επιβλέψει και τα έργα στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Θράκη. Πρώτη προγραμματισμένη επίσκεψη είναι στην Κομοτηνή. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις σε Ξάνθη και Διδυμότειχο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ήταν αυτός που έκανε λόγο για «Άουσβιτς», αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούσαν στον Έβρο, τον Μάρτη του 2020, ενώ τον περασμένο μήνα, παρενέβη προς την κυβέρνηση του Κοσόβου, προκειμένου στην επικείμενη απογραφή πληθυσμού να υπάρχει επίσημη καταγραφή Τούρκων.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...