Τουρκία: Υποχωρεί η λίρα μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας

Μοιραστειτε το

Μικρή πτώση σημείωναν σήμερα τα χρηματιστήρια των αναδυόμενων αγορών καθώς επανεμφανίστηκαν οι ανησυχίες για την οικονομική ζημιά από την COVID-19 μετά την εκ νέου επιβολή lockdown σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Η αισιοδοξία για ένα ακόμη εμβόλιο, ωστόσο, συνέβαλε στον περιορισμό των απωλειών.

Ο δείκτης μετοχών αναδυόμενων αγορών MSCI υποχωρούσε 0,2% και ήταν σε τροχιά να ανακόψει ένα τριήμερο ανοδικό σερί, ενώ ο δείκτης μετοχών BIST 100 της Τουρκίας σημείωνε απώλειες 1%.

Η τουρκική λίρα, επίσης, υποχωρούσε 0,5% μετά το ράλι περίπου 11% της περασμένης εβδομάδας εν μέσω προσδοκιών για μία πιο ορθόδοξη οικονομική πολιτική μετά την αλλαγή της ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου της χώρας.

Όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα αργότερα στην εβδομάδα στην πρώτη συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας υπό τον νέο διοικητή της Νατσί ‘Αγκμπαλ, με τους παράγοντες της αγοράς να αναμένουν ευρύτερα ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει απότομα το βασικό επιτόκιό της στο 15% από 10,25%, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

«Οι αρμόδιοι για την οικονομική πολιτική έχουν δώσει ισχυρή ένδειξη ότι θα υπάρξει αυτή η επάνοδος στην άσκηση ορθόδοξης οικονομικής πολιτικής», δήλωσε στέλεχος της Capital Economics, προσθέτοντας: «Είναι πιθανό ότι οι επενδυτές μπορεί να επανεκτιμούν τις αποφάσεις της συνεδρίασης και την πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να απογοητεύσει τις προσδοκίες».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...