Τουρκία κατά Volkswagen: Ήταν πολιτική απόφαση, αυτοί θα χάσουν | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός βιομηχανίας της Τουρκίας δήλωσε ότι η απόφαση της Volkswagen να αποσύρει επενδύσεις από τη χώρα είχε πολιτικά κίνητρα. «Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν μερικοί άνθρωποι που δεν ήθελαν αυτήν την επένδυση πολιτικά», είπε ο Μουσταφά Βαράνκ.

Ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κατηγόρησε την πανδημία για την απόφαση της εταιρείας.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ίδρυσε μια τοπική εταιρεία στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2019 με κεφάλαιο 943,5 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (164,5 εκατομμύρια δολάρια) για το σχεδιασμό, την παραγωγή, τη συναρμολόγηση, την πώληση, την εισαγωγή και την εξαγωγή αυτοκινήτων, φορτηγών και όλων των ειδών οχημάτων μεταφοράς με κινητήρα και τα ανταλλακτικά και εξαρτήματά τους. Ωστόσο, υπέβαλε αίτηση για εκκαθάριση τον Δεκέμβριο.

Ο Βαράνκ είπε ότι οι ξένοι εταίροι, τα συνδικάτα και οι τοπικές κυβερνήσεις επηρεάζουν το διοικητικό συμβούλιο των παγκόσμιων εταιρειών και αυτές οι εταιρείες λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις διατηρώντας όλα αυτές τις ισορροπίες.

Είπε επίσης ότι ο Diess έγραψε ότι η Volkswagen βλέπει την Τουρκία ως σημαντική χώρα και αυτοί που επενδύουν στην Τουρκία θα κερδίσουν. Σύμφωνα με την επιστολή του Diess, η Volkswagen εγκατέλειψε όλα τα επενδυτικά έργα και αποφάσισε να λύσει τα προβλήματά της αναβαθμίζοντας τις τρέχουσες εγκαταστάσεις της, δήλωσε ο Βαράνκ.

Λέγοντας ότι οι παγκόσμιες φίρμες δεν πρέπει να λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις, ο Τούρκος τόνισε: «Εάν αυτή η εταιρεία είναι ανοιχτή στο κοινό, στην πραγματικότητα εξαπατά τον επενδυτή της, λαμβάνοντας αποφάσεις με βάση την πολιτική πίεση αντί της κερδοφορίας. Η Τουρκία είναι μια σημαντική οικονομία, αποδίδουμε σημασία στους παγκόσμιους επενδυτές. Σε αυτήν την περίπτωση, η Volkswagen θα χάσει, όχι η Τουρκία. Επειδή ομολόγησαν ότι εξαπάτησαν τους επενδυτές τους με πολιτικές αποφάσεις, όχι οικονομικές».

Ο υπουργός βιομηχανίας είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα παραγωγής αυτοκινήτων με εξαγωγές οχημάτων και εφοδιασμών αξίας 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα