Τουρκία: Αποδυναμώνεται έναντι του δολαρίου, στο 7,86 η ισοτιμία

Μοιραστειτε το

Η τουρκική λίρα αποδυναμώθηκε έως και 1% σήμερα Πέμπτη, υποχωρώντας μετά το χθεσινό ράλι, όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε για μια νέα οικονομική στρατηγική, ωθώντας τους επενδυτές να κλειδώσουν στοιχήματα για μια αύξηση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα.

Με τη χειρότερη επίδοση από τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών (EM) φέτος, η λίρα άγγιξε νέο χαμηλό ιστορικό ρεκόρ την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο μετά τις αποχωρήσεις του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, έχει ενισχυθεί σχεδόν 7% αυτήν την εβδομάδα.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έστειλαν στα ύψη τη λίρα την Τετάρτη, όταν μετέφερε έναν πιο φιλικό προς την αγορά τόνο και υποσχέθηκε οικονομική ανάπτυξη με βάση τη σταθερότητα και τις διεθνείς επενδύσεις -μια μεταστροφή από το να κατηγορεί τους ξένους και τα υψηλά επιτόκια για τα δεινά της Τουρκίας.

Η ισοτιμία της λίρας έναντι του δολαρίου έφθασε έως το 7,89, ενώ περί τις 10:15 ώρα Ελλάδος διαπραγματεύεται πέριξ του 7,86, υποχωρώντας κατά 0,8%.

Πηγή: Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...