Τουρκία: Ακόμα 92 ποινές ισοβίων για το πραξικόπημα του 2016

Μοιραστειτε το

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη 92 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων πρώην υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, για το ρόλο τους στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ποινές ισοβίων χωρίς αναστολή επιβλήθηκαν σε 12 κατηγορουμένους, ανάμεσα στους οποίους πρώην επικεφαλής διευθύνσεων του στρατού ξηράς, μετέδωσε το Anadolu.

Τον περασμένο μήνα δικαστήριο είχε επιβάλει χωριστές ποινές φυλάκισης σε επικεφαλής της απόπειρας πραξικοπήματος, για την οποία η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ. Ο ίδιος έχει αρνηθεί πως είχε οποιονδήποτε ρόλο.

Περίπου 292.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για φερόμενες σχέσεις τους με τον Γκιουλέν και 100.000 εξ αυτών παραμένουν προφυλακισμένοι για να δικασθούν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με το Anadolu.

Περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Δικαστήρια έχουν επιβάλει 2.500 καταδίκες σε ισόβια και το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως 20.833 άτομα έχουν εκδιωχθεί από τις ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...