Τουρκία: Έρευνα σε βάρος βουλευτού του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Μοιραστειτε το

Στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας τέθηκε η βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Ντιραγιέτ Ντιλάν Τασντεμίρ, η οποία κατηγορείται από το καθεστώς Ερντογάν ότι μετέβη σε περιοχή του βόρειου Ιράκ, που τελεί υπό τον έλεγχο των Κούρδων ανταρτών του PKK, και όπου σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα 13 Τούρκοι στρατιώτες που κρατούνταν όμηροι.

«Ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της βουλευτού Ντιραγιέτ Ντιλάν Τασντεμίρ για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, έπειτα από τις αποκαλύψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής» αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδόθηκε χθες, Σάββατο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγόρησε την Ντιραγιέτ Ντιλάν Τασντεμίρ ότι μετέβη στη Γκάρα, στο βόρειο Ιράκ -όπου πρόσφατα η Άγκυρα διεξήγαγε επιχείρηση κατά του PKK.

Η Τουρκία κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα το PKK ότι εκτέλεσε 13 Τούρκους υπηκόους, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας οι περισσότεροι, τους οποίους κρατούσε αιχμάλωτους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το PKK αναγνώρισε τον θάνατο μίας ομάδας κρατουμένων, όμως απέρριψε την εκδοχή της Άγκυρας, υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς.

«Το HDP είναι το κόμμα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Δεν έχουν πολιτική προσωπικότητα [οι βουλευτές του]. Είναι όμηροι του PKK» δήλωσε ο Σοϊλού.

Από πλευράς της, η Ντιραγιέτ Ντιλάν Τασντεμίρ απέρριψε τις κατηγορίες του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών.

«Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας έκανε μια δήλωση δίνοντας το όνομά μου, βασιζόμενος στη αποκαλούμενη μαρτυρία ενός προσώπου. Θα αποδείξουμε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα και συκοφαντία» ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της στο Twitter.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...