Τον Οκτώβριο μαζί με τις συντάξεις και τα αναδρομικά – Κόντρα στη Βουλή

Μοιραστειτε το

Μέσα στον Οκτώβριο, μαζί με τις συντάξεις, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους δικαιούχους, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσιάζοντας την τροπολογία του για την αντιστοίχιση της καταβολής αναδρομικών στους συνταξιούχους του δημοσίου με αυτή των αναδρομικών του ιδιωτικού τομέα.

Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, που αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας. Όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης, τα αναδρομικά θα αναφέρονται σε διακριτή γραμμή, ώστε να είναι εμφανές σε κάθε συνταξιούχο το τι θα πάρει.

Η τροπολογία συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο να καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση περικόπτει τα αναδρομικά των συνταξιούχων του Δημοσίου και προκαταλαμβάνει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ η τροπολογία της είναι κατάφωρα αντισυνταγματική, καθώς προσβάλλει το δικαίωμα όλων των συνταξιούχων να προσφύγουν για τις διεκδικήσεις τους στα δικαστήρια.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού απέκλεισε ενάμισι εκατομμύριο συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα από τα αναδρομικά που δικαιούνταν, τώρα συνεχίζει τον εμπαιγμό και εις βάρος των συνταξιούχων του δημοσίου. Είναι πραγματικά ντροπή», τόνισε η η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, «την ώρα που αδικεί κατ’ αυτόν τον τρόπο τους συνταξιούχους, έρχεται να μοιράσει χρήματα με αδιαφανείς διαδικασίες και να κάνει αυξήσεις στους χιλιάδες μετακλητούς του “επιτελικού” κράτους».

Στο ίδιο πνεύμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος αναρωτήθηκε για το πώς ακούγεται το «έλα πάρε αυτό που σου δίνω, επειδή έχεις ανάγκη, αλλά θα παραιτηθείς από κάθε αξίωσή σου έναντι του ελληνικού δημοσίου». Με την κίνησή σας αυτή, ολοκληρώνεται μια περίοδος ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, είπε ο κ. Λοβέρδος.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...