Τι συνέβη στην «Επιχείρηση Ειρήνη»: Η ύποπτη αντίδραση της Τουρκίας και η έντονη αντίδραση της Γερμανίας (ΦΩΤΟ)

Μοιραστειτε το

Η «Επιχείρηση Ειρήνη» εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τι έγινε χθες κατά την επιθεώρηση τουρκικού φορτηγού πλοίου από άνδρες της γερμανικής φρεγάτας «Αμβούργο» ανοιχτά της Λιβύης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έγινε προσπάθεια από την «Επιχείρηση Ειρήνη» για την εξασφάλιση της συγκατάθεσης των τουρκικών αρχών για την έρευνα του πλοίου αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι προχώρησε κανονικά ο έλεγχος. 

Δείτε το βίντεο με την επιχείρηση των Γερμανών κομάντο στο ύποπτο τουρκικό πλοίο:

Η Τουρκία, όμως, δήλωσε εκ των υστέρων την αντίθεσή της στον έλεγχο, ο οποίος και διεκόπη άμεσα.

Τι συνέβη στην «Επιχείρηση Ειρήνη»: Η ύποπτη αντίδραση της Τουρκίας και η έντονη αντίδραση της Γερμανίας (ΦΩΤΟ)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Επιχείρηση Ειρήνη»

Η ανακοίνωση της «Επιχείρηση Ειρήνη» για το ύποπτο περιστατικό με το τουρκικό πλοίο, αναλφερει:

«Χθες το απόγευμα, 22 Νοεμβρίου, η Επιχείρηση Ειρήνη επιθεώρησε το Εμπορικό Σκάφος (MV) ROSELINE A, πλοίο με τουρκική σημαία γενικού φορτίου – σε εφαρμογή των ψηφισμάτων 2292 (2016) και 2526 (2020) του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ηνωμένου Έθνους – σχετικά με τα όπλα εμπάργκο στη Λιβύη. Το πλοίο αναχώρησε από την Γιαριμάκα (Τουρκία) στις 20 Νοεμβρίου και κατευθύνθηκε προς Μισράτα (Λιβύη).

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Επιχείρηση Ειρήνη (IRINI) κατέβαλε με καλή πίστη προσπάθειες να  ζητήσει τη συγκατάθεση του κράτους του οποίου τη σημαία έφερε το πλοίο (σ.σ. Τουρκία). Αφού δεν έλαβε καμία απάντηση από το κράτος αυτό, η ομάδα της γερμανικής φρεγάτας «Αμβούργο» επιβιβάστηκε στο πλοίο σε διεθνή ύδατα, περίπου 160 ναυτικά μίλια βόρεια του λιμανιού της Βεγγάζης. O πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου ήταν συνεργάσιμοι».

«Όταν το κράτος σημαίας (σ.σ. η Τουρκία) κατέστησε σαφές ότι αρνήθηκε την άδεια επιθεώρησης του σκάφους, η επιχείρηση IRINI ανέστειλε τις δραστηριότητες κατά τις οποίες δεν βρέθηκαν στοιχεία παράνομου υλικού επί του σκάφους και το σκάφος εκκαθαρίστηκε για να συνεχίσει τη διαδρομή του».

Τι συνέβη στην «Επιχείρηση Ειρήνη»: Η ύποπτη αντίδραση της Τουρκίας και η έντονη αντίδραση της Γερμανίας (ΦΩΤΟ)

Η έντονη αντίδραση της Γερμανίας

Από την πλευρά της η Γερμανία μέσω της εκπροσώπου της στο Υπουργείο Εξωτερικών, Αντρέα Ζάσε, έκανε λόγο για «προβληματική συμπεριφορά της Τουρκίας» και για ένα επεισόδιο που η γερμανική κυβέρνηση το αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στο χθεσινό περιστατικό, που γνωστοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα από το περιοδικό «Der Spiegel», η εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση «το αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά» και υπενθύμισε ότι και στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβύη «καταστήσαμε επανειλημμένα σαφές ότι περιμένουμε από όλους τους συμμετέχοντες να τηρούν το εμπάργκο όπλων στην Λιβύη – και αυτό ισχύει βεβαίως και για την Τουρκία».

«Όλοι θα κριθούν – συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας», τόνισε η κυρία Ζάσε και διευκρίνισε ότι στο χθεσινό επεισόδιο «έγιναν όλα σύμφωνα με τις διαδικασίες», εκφράζοντας την ανησυχία της ότι «υπάρχουν γενικά τέτοιες περιπτώσεις, ότι υπάρχει υποψία για διάφορες χώρες ότι στέλνουν λαθραία όπλα στην Λιβύη».

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι «βλέπουμε και μια αποτρεπτική επίδραση της επιχείρησης «ΙRΙΝΙ» και ότι η ισχυρή παρουσία των πλοίων στην Μεσόγειο δείχνει ότι αυτή η επίδραση φέρει αποτελέσματα», σημείωσε η εκπρόσωπος.

Τι συνέβη στην «Επιχείρηση Ειρήνη»: Η ύποπτη αντίδραση της Τουρκίας και η έντονη αντίδραση της Γερμανίας (ΦΩΤΟ)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...