Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Πύργου, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Το μέλλον των Πανεπιστημιακών σχολών στον Πύργο συζήτησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα και τον Αντιπρύτανη Παναγιώτη Δημόπουλο, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη και στην οποία παρέστησαν ακόμα, οι αντιδήμαρχοι Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Γ.Γ. του Δήμου Γιάννης Βαρελάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε με έμφαση, τη στήριξη της Πρυτανείας για στελέχωση με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του τμήματος Μουσειολογίας, καθώς και ο ένας από τους δύο μόνιμους καθηγητές, συνταξιοδοτείται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως τόνισε «είναι ένα ελκυστικό τμήμα, σε μια περιοχή που λειτουργούν πολλά μουσεία. Είναι το μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, οι απόφοιτοι του οποίου, θα αξιοποιηθούν στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας.»

Παράλληλα ο Δήμαρχος, επισήμανε στον Πρύτανη ότι η λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) που είχε ιδρυθεί με νόμο της Ελληνικής Κυβέρνησης, αποτελεί κορυφαία απαίτηση της Δημοτικής Αρχής και σύσσωμης της κοινωνίας του Πύργου. «Απαιτούμε να γίνει πράξη η ίδρυση του ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, καθώς οι αποφάσεις της διοίκησης πρέπει να έχουν συνέχεια και να μην μεταβάλλονται ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση» τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου και πρόσθεσε ότι «έχουν κατατεθεί ήδη, ο φάκελος με τις υποδομές και η μελέτη βιωσιμότητας στο Υπουργείο Παιδείας, στην Ανεξάρτητη Αρχή Αξιολόγησης των Πανεπιστημιακών Σχολών και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Από τη πλευρά του ο κ. Μπούρας επισήμανε πως παραμένει σταθερή η απόφαση της προηγούμενης Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, για την ίδρυση του τμήματος. Ωστόσο πληροφορίες από κύκλους του Πανεπιστημίου κάνουν λόγο για συρρίκνωση του προϋπολογισμού στο ίδρυμα για το 2021 με συνέπεια να εκφράζεται ανησυχία για τη πρόθεση της κυβέρνησης. Γι’ αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Αντωνακόπουλος προγραμματίζει διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής.

«Για μία ακόμα φορά βρισκόμαστε μπροστά στην αμφισβήτηση κεκτημένων μας. Αυτό ΔΕΝ θα το επιτρέψουμε. Καλούμε τους βουλευτές του Νομού – κυρίως του κυβερνητικούς, να συστρατευθούν μαζί μας, σε μία σειρά πρωτοβουλιών ώστε το ΤΕΦΑΑ να ιδρυθεί άμεσα και να λειτουργήσει από τη νέα χρονιά» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος μετά τη συνάντηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

«Επιπλέον καλούμε να διασφαλιστεί, η εγγραφή αναγκαίων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του 2021, για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας και για την ανάπτυξη και λειτουργία του τμήματος ΤΕΦΑΑ»

Τέλος μέσα στις επόμενες μέρες προγραμματίζεται ειδικής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα κληθούν όλοι οι θεσμικοί φορείς του Δήμου.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα