Τι λέει το απευκταίο σενάριο για την Ελλάδα; Τέλη Νοεμβρίου 2.000 κρούσματα ημερησίως, τέλη Δεκεμβρίου 4.000! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Απίστευτη και συνάμα… τρομακτική είναι η έκθεση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή προβλέπει το -απευκταίο- σενάριο της ανεξέλεγκτης πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού, με 4.000 κρούσματα ημερησίως και δεκάδες θανάτους στο τέλος του χρόνου!

Το υπολογιστικό εργαλείο διαχείρισης του κινδύνου από τον κορωνοϊό αναπτύχθηκε από το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και την ομάδα Heracles, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Προηγμένων Σπουδών στην Ιταλία.

Η ομάδα του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη έχει καταφέρει να προβλέψει με ακρίβεια την έναρξη του δεύτερου επιδημικού κύματος και την έως τώρα πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Με βάση τις προβλέψεις της ομάδας, στις 30 Νοεμβρίου τα ημερήσια νέα περιστατικά θα είναι γύρω στα 2.000, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 85.000. Οι θάνατοι θα είναι περίπου 940 και οι ημερήσιες ανάγκες για κλίνες σε ΜΕΘ 230. Σε αυτή την περίπτωση ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων θα μπορούσε να φτάσει τα 4.000 την ημέρα στα τέλη Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τελευταία τεχνική έκθεση του εργαστηρίου, εάν δεν ανακοπεί άμεσα η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων που διαφαίνεται το τελευταίο διάστημα, με την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων και κυρίως την καθολική χρήση μάσκας, τότε την τρέχουσα τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου θα φτάσουμε τα 1.200 νέα κρούσματα την ημέρα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του πάντως επιμένουν ότι, εάν δεν ληφθούν και άλλα μέτρα, ούτε αυτή τη φορά θα πέσουν έξω στον αριθμό των κρουσμάτων.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα