Τι επιδιώκει να πετύχει ο Τσίπρας με το «Δημοκρατικό Μέτωπο»

Μοιραστειτε το

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αναμένεται να δημιουργήσουν οι πρωτοβουλίες που ετοιμάζεται να λάβει το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, για τη συγκρότηση ενός «μετώπου» ανάμεσα στα κόμματα της «Δημοκρατικής» αντιπολίτευσης, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Για το μέγα αυτό θέμα θέλω να πω ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξω να επικοινωνήσω με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων της Δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Θα επικοινωνήσω επίσης με την τοπική αυτοδιοίκηση, με όλες τις μεγάλες οργανώσεις των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, αλλά και τους εκπροσώπους των άλλων παραγωγικών στρωμάτων, με τον ίδιο σκοπό. Είναι καιρός να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη μας», τόνισε χθες από τη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Κουμουνδούρου έχουν εδώ και αρκετό καιρό παρατηρήσει πως σε μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λάου, τείνει να καταστεί μόνιμη μία κατάσταση «μοιρολατρίας». Την ώρα που τα προβλήματα στην καθημερινότητα τους συνεχώς διογκώνονται, όσο η πανδημία και η ακρίβεια μετατρέπονται σε «θηλιές» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τόσο στη κοινωνία παρατηρείται από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μία κατάσταση «παραίτησης» – η οποία εν μέρει είναι και λογική, λόγω της κόπωσης μετά από δέκα χρόνια κρίσεων.

Αυτό τον φαύλο κύκλο της «παραίτησης» της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία στενάζει υπό το βάρος των όσων συμβαίνουν και τα οποία και διογκώνονται εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, σύμφωνα με την ανάλυση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλει να σπάσει ο Αλέξης Τσίπρας με τη πρωτοβουλία του.

Με απλά λόγια, μέσω αυτής της κίνησης θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να υπάρξει μία κοινωνική κινητοποίηση, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για να επέλθει η πολυπόθητη, για τους ίδιους, πολιτική ανατροπή.

Στην παρατήρηση πως μέσα σε αυτό το κλίμα υπήρξαν σπουδαίες νικηφόρες μάχες, όπως αυτές που κέρδισαν οι εργαζόμενοι της Cosco και της eFood, εκεί όπου πρωταγωνίστησαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν πως σε καμία περίπτωση δεν τις υποβαθμίζουν. Αυτό που επιθυμούν, είναι μία κλιμάκωση των κοινωνικών διεκδικήσεων, με αιχμή τη πανδημία.

Το ερώτημα που τίθεται από εδώ και στο εξής, είναι το τι πιθανότητες επιτυχίας μπορεί να έχει αυτό το «Δημοκρατικό Μέτωπο» και κυρίως, σε ποιες δυνάμεις -κυρίως πολιτικές- θα απευθυνθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να απευθυνθεί στο ΚΚΕ, με ένα πλαίσιο που θα πλησιάζει πολύ τη δράση της 17ης Νοέμβρη του 2020, όταν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν το κάλεσμα που είχαν ετοιμάσει στελέχη της βάσης του Περισσού, απέναντι στη κυβερνητική απαγόρευση της συγκέντρωσης. Επικοινωνία θα επιδιώξει και με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα πράξει με το ΚΙΝΑΛ, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται «ακέφαλη», εν μέσω προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Όπως εκτιμούν οι στενοί του συνεργάτες, με δεδομένο ότι αυτό που ζητάνε δεν είναι πολιτική συνεργασία, αλλά κοινές πρωτοβουλίες -ακόμα και σε επίπεδο βάσης και όχι μόνο ηγεσίας- προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, τότε είναι πιθανό να δουλέψει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...