Τι είπε η Λίνα Μενδώνη για Ακρίτα και Γεωργουσόπουλο στο θέμα Λιγνάδη | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μοιραστειτε το

Απαντώντας ουσιαστικά σε όσους την κατηγορούν για την εξαρχής τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, η Λίνα Μενδώνη ανάγνωσε πρόσφατα κείμενα του Κώστα Γεωργουσόπουλου και της Ελενας Ακρίτα.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν το υπουργείο Πολιτισμού και την κυβέρνηση ότι έκαναν διευθυντή τον Δημήτρη Λιγνάδη επειδή ήταν προσωπικός τους φίλος και χωρίς αξιοκρατία, η Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διάβασε τα πρόσφατα κείμενα δυο προσωπικοτήτων του χώρου. Του Κώστα Γεωργουσόπουλου – ο οποίος μάλιστα πρόσφατα δήλωσε ότι δεν ανανέωσε τη σύμβαση του Δημήτρη Λιγνάδη ως καθηγητή στη Δραματική Σκηνή του Εθνικού λόγω πραγμάτων που είχε αντιληφθεί- και της Ελενας Ακρίτα που ήταν από τις πρώτες φωνές στην υπόθεση που ξέσπασε με τις καταγγελίες εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή.

«Το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε διθυραμβική αποδοχή από όλα τα μέσα όταν τοποθετήθηκε στο Εθνικό Θέατρο είναι η απόδειξη ότι η επιλογή του ήταν τότε ορθή» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού. «Ο κύριος Γεωργουσόπουλος στο άρθρο του στα Νέα τον Αύγουστο του 2019 μιλά για τον πρώην μαθητή του, το παιδί που γνωρίζει κυριολεκτικά από την κούνια του και γράφει «τώρα ως διευθυντής ο Λιγνάδης πιστεύω ότι θα είναι ο ανανεωτής του θεσμού».

Οι αναρτήσεις της Ελενας Ακρίτα

Στη συνέχεια διάβασε δυο αναρτήσεις της Ελενας Ακρίτα όπου επαινούσε το καλλιτεχνικό έργο του Δημήτρη Λιγνάδη, πριν και αφού έγινε διευθυντής στο Εθνικό. Είπε η Λίνα Μενδώνη: «Η κυρία Ακρίτα που σήμερα μιλά για τον εγκληματία Λιγνάδη -και επαναλαμβάνω ότι εφόσον αποδειχθεί από την Δικαιοσύνη ότι όντως έκανε αυτά που επωνύμως πλέον καταγγέλλονται είναι προφανώς εγκληματίας»- στις 16 Ιουλίου του 2019 όταν ο Λιγνάδης ανεβάζει τον Οιδίποδα πριν γίνει διευθυντής του Εθνικού έγραψε “ο Λιγνάδης στον ρόλο του Οιδίποδα έξοχος. Μαγική βραδιά”. Θα το επαναλάβει στις 18 Ιουλίου του 2020 όταν θα σχολιάσει την κίνηση του να προσκυνήσει το ομοίωμα του Παρθενώνα. “ Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι εργάτης του θεάτρου άοκνος. Εχει στο ενεργητικό του αξιόλογες παραστάσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης πριν αναλάβει τα ηνία του Εθνικού Θεάτρου. Εν ολίγοις τον ξέραμε και από χθες”.» Στο σημείο αυτό η υπουργός έκανε μια παύση από την ανάγνωση της ανάρτησης της Ελενας Ακρίτα για να πει «τον ξέραμε και από χθες. Τι ξέραμε; Και αν ξέραμε γιατί δεν λέγαμε. Προφανώς ξέραμε τι είναι στο σανίδι»

Πηγή
Author: NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα