Τι γράφουν τα… ραβασάκια της ΑΑΔΕ σε 79.000 ιδιοκτήτες ακινήτων  | newsbreak

Μοιραστειτε το

Εξηγήσεις από χιλιάδες αιτήσεις ιδιοκτητών ακινήτων που «κόπηκαν» από την αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια αρχίζει να ζητά η ΑΑΔΕ, στέλνοντας ηλεκτρονικά ραβασάκια σε 79.000 φορολογουμένους.

Πρόκειται κυρίως για ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν προχωρήσει σε δήλωση Covid από τον Μάρτιο του 2020 και ουδέποτε έλαβαν την αποζημίωση από το κράτος, καθώς οι αιτήσεις τους είχαν απορριφθεί από το σύστημα.

Κατόπιν των σχετικών ελέγχων και των διασταυρώσεων που διενεργήθηκαν στις 338.528 δηλώσεις Covid που υποβλήθηκαν το προαναφερθέν διάστημα απορρίφθηκαν 79.306 δηλώσεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν δικαιούνταν κρατική αποζημίωση.

Η ΑΑΔΕ αναζητά τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην αίτηση, αναζητώντας τους ιδιοκτήτες που πήγαν να εκμεταλλευτούν την πανδημία ή τους ενοικιαστές τους που δήλωσαν ψευδώς ότι ήταν πληττόμενοι, προκειμένου να μην καταβάλουν ενοίκια.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, μεταξύ των δηλώσεων που απορρίφθηκαν περιλαμβάνονται:

  • 45.783 περιπτώσεις στις οποίες αποκαλύφθηκε πως ο μισθωτής επαγγελματικής στέγης δεν ήταν πληττόμενος,
  • 28.981 εργαζόμενοι δεν είχαν τεθεί τελικά, σε αναστολή εργασίας και
  • 4.791 αιτήσεις οι οποίες αφορούσαν δηλώσεις επαγγελματικής χρήσης, που αποδείχθηκε πως κατατέθηκαν από μη επιτηδευματίες.

Στα ειδοποιητήρια τα οποία παραλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι:

  • «Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι, για τον μισθωτή σας με ΑΦΜ %^%^**, δεν δικαιούστε την έκπτωση φόρου, διότι από τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία μας δεν προκύπτει ότι η σύμβαση εργασίας μισθωτή/συζύγου/μέλους συμφώνου συμβίωσης είναι σε αναστολή. ***(αφορά διαμέρισμα)***».
  • «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 4684/2020, Κύρωση της από 30-3-2020 ΠΝΠ, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης, προκειμένου να ενταχθεί στις πληττόμενες επιχειρήσεις που απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος, θα πρέπει να έχει ενεργό ΚΑΔ (ΚΩΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ) στις 20/3/2020. Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο μισθωτής σας με ΑΦΜ #%^*%**# έκανε έναρξη στις 16/10/2020 ***(αφορά επιχείρηση)***».

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα