Τι απαντά η Δ. Ράπτη, πρόεδρος του Δ.Σ Σαρωνικού για την επεισοδιακή συνεδρίαση

Μοιραστειτε το

” Για ακόμη μια φορά το θράσος ξεπέρασε κάθε επιτρεπτό όριο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο κλείσιμο της τοποθέτησης του για το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ο κ. Δήμαρχος απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σωφρόνη, του έθεσε ένα ερώτημα. Απλό ερώτημα αλλά που εξηγεί, αν φυσικά ισχύει, πολλά για τις σχέσεις που τα παρελθόντα έτη φαίνεται να είχε συνάψει ο πρώην Δήμαρχος με κάποιους επιχειρηματίες.

Μέλος του Δημοτικού συμβουλίου της παράταξης του κ. Σωφρόνη, στον οποίο προφανώς και δεν άρεσε η ερώτηση επιτέθηκε τότε φραστικά στον Δήμαρχο. Αναφέρθηκε από τον ίδιο αρχικά ότι μίλαγε σε ανοικτή ακρόαση στο τηλέφωνο, στη συνέχεια ότι κάποιος ήταν δίπλα του, ειλικρινά ποιον προσπαθείτε να κοροϊδέψετε κύριοι; Η αλήθεια είναι μία, η έκφραση ήταν ξεκάθαρα για τον Δήμαρχο και φαίνεται στο βίντεο. Τι θα ήταν πιο λογικό …. να ζητήσει συγνώμη (κάτι το οποίο δεν έγινε από τον ίδιο) και να προχωρήσουμε, όμως τότε άρχισε το θέατρο του παραλόγου. Με το ρόλο της πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησα από τον κύριο να σταματήσει και άφησα επίτηδες να περάσει μισό λεπτό και να συνεχίσω, προσπαθώντας για ακόμη μια φορά να ξεπεράσω τον εαυτό μου και τους κανόνες, προκειμένου να μην πυροδοτηθεί άλλο η κατάσταση και ξεφύγει. Ζητήσαμε σαν δημοτικοί σύμβουλοι από τον εν λόγω κύριο να ανακαλέσει αλλά αντί αυτού άρχισε να φωνάζει και να λέει «βλάκα» άλλο συνάδελφο.

Ξεπερνώντας και πάλι τον εκνευρισμό μου, προσπάθησα για δύο πράγματα.

1) Όπως πάντα να δώσω το λόγο και τον χρόνο (συνήθως παραπάνω από όσο του αναλογεί) στον κ. Σωφρόνη να απαντήσει για όσα τον κατηγορούν ή τον ρωτούν.

Αλήθεια γιατί δεν απαντήσατε και προτιμήσατε να σιωπήσετε κ. Σωφρόνη;

 

2) Να σταματήσει όποια διαμάχη χωρίς να αποβάλω τον δημοτικό σύμβουλο όπως ορίζει ο κανονισμός.

Ενώ λοιπόν επέλεξα να συνεχίσω το συμβούλιο, σύμβουλοι της παράταξη του Δημάρχου κ. Φιλίππου όπου και ανήκω, με ενημέρωσαν ότι αποχωρούν από το συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του κ. Ακούσογλου ,συμφώνησα μαζί τους και ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Που το λάθος κύριοι στο ότι αποχωρήσαμε;…. έχει γίνει μάλιστα αρκετές φορές από μέλη ή και όλη την παράταξη του κ. Σωφρόνη.

Γράφτηκε ότι δεν μας βγαίναν τα κουκιά για επόμενο θέμα. Ειλικρινά κ. Σωφρόνη θα ψηφίζατε αντίθετα από τους τοπικούς συμβούλους της παράταξης σας, οι οποίοι είχαν υπερψηφίσει το θέμα στο τοπικό συμβούλιο της Π. Φώκαιας;

Γράφτηκε επίσης ότι ανήκω εγώ και οι άλλοι σύμβουλοι της παράταξης «Σαρωνικός Συνεργασία» σε εγκληματική οργάνωση και μάλιστα κ. Σωφρόνη εσείς και μέλη της οικογένειας σας και της παράταξης σας συμφωνήσατε. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό σημαίνει επί της ουσίας το like στο facebook. Ειλικρινά λυπάμαι για το επίπεδο τόσο του κυρίου που το έγραψε όσο και των υπολοίπων και επιφυλάσσομαι σε χρήση κάθε νόμιμου μέσου για την καταγγελία του εν λόγω κυρίου.

 

Για ένα πράγμα δεσμεύομαι και μ΄ αυτό θα κλείσω , ήταν η τελευταία φορά που επέτρεψα στον εαυτό μου να μην ακολουθήσει κάθε διαδικασία, προκειμένου οι γνωστοί κύριοι, που επιλέγουν τη λεκτική βία κάθε φορά που στριμώχνονται και δεν τους αρέσουν όσα ακούγονται, να μην μπουν στη θέση που τους αρμόζει”.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα