Τι αναφέρει ο Αδ. Γεωργιάδης για την κράτηση 14χρονου στη ΓΑΔΑ

Μοιραστειτε το

Την υπόθεση του 14χρονου μαθητή που κρατείται στη ΓΑΔΑ από την περασμένη Πέμπτη με κακουργηματικές κατηγορίες σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζοντας την  εμπιστοσύνη του στις ελληνικές αρχές και την ελληνική Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του κρατείται από την προηγούμενη Πέμπτη, οπότε και συνελήφθη στη διάρκεια μαθητικού συλλαλητηρίου.

«Βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το σχολείο του στα  δίκαια αιτήματα πού έχει θέσει το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Από την ημέρα εκείνη κρατείται στην Ασφάλεια  με κακουργηματικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο πού του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του  έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλανδρίου.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει εκφράσει με το ψήφισμά του στις 9/10 την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και κάλεσε την Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της, μακριά από απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών. Την Δευτέρα 19.10, και ώρα 11 π.μ. θα είμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές τού Βαγγέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου καλείται να απολογηθεί ενώπιον τού ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή ενός ανήλικου παιδιού. Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Στη θέση του Β.Γ. θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοδήποτε παιδί που διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας. Είμαστε στο πλάι του παιδιού, της οικογένειάς του, των συμμαθητών του και διεκδικούμε όχι μόνο να αφεθεί άμεσα ελεύθερος αλλά και να αποσυρθούν όλες οι ανυπόστατες κατηγορίες. Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκρατίας και εκφοβισμού από την Κυβέρνηση, και καλούμε όλους τους γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά κι όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 11 το πρωί της Δευτέρας στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων», αναφέρει από την πλευρά της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου.

Σχολιάζοντας το γεγονός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν πιστεύει την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Χαλανδρίου για την υπόθεση καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν βάζει νόημα».

«Δηλαδή να έχει συλλάβει η αστυνομία έναν μαθητή χωρίς να του έχει βρει απολύτως τίποτα… Γιατί τον συνέλαβε, με ποια κατηγορία; Και τον κατηγορεί για κακούργημα χωρίς να του έχει βρει τίποτα; Εσείς βγάζετε νόημα σε αυτό;» διερωτήθηκε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι ακόμη και αν -ρητορικά μιλώντας, δεχθεί την ανακοίνωση, η υπόθεση θα κριθεί σε ελληνικό δικαστήριο από Έλληνα δικαστή. «Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε.

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...