Την ώρα που οι εστιάτορες «βράζουν», ο Πρωθυπουργός… μαγείρεψε επικοινωνιακή φιέστα! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ευθείες βολές προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ότι επέλεξε μια… παρέα από επιλεγμένους εστιάτορες στη συνάντηση που είχε on camera με επαγγελματίες του κλάδου, εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). 

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Οι παρέες δεν εκπροσωπούν τον κλάδο», η ομοσπονδία τονίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέκαμψε τη θεσμική εκπροσώπηση του κλάδου της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων και αποφάσισε να συναντηθεί με εστιάτορες που τον… βόλεψαν, για να κάνει μια επικοινωνιακή «φιέστα», την ώρα που ο κλάδος «βράζει», καθώς τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά επί τρεις μήνες.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. πρωθυπουργός δεν αγγίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου, ενδεχομένως ικανοποιούν τους παρευρεθέντες στη συνάντηση», τονίζει η ΠΟΕΣΕ στην ανακοίνωσή της και σημειώνει πως ο πρωθυπουργός «έχει στα χέρια του εδώ και καιρό συγκεκριμένες προτάσεις-μέτρα από τη θεσμική εκπροσώπηση του κλάδου της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων».

Αναγκάστηκε σε κυβίστηση

Να σημειωθεί πως επαγγελματίες της εστίασης ετοιμάζουν κινητοποίηση την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραδώσουν στην κυβέρνηση τα κλειδιά των καταστημάτων τους, έπειτα και από την… προτροπή του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να του δώσουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους, εφόσον δεν τα βγάζουν πέρα. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης αναγκάστηκε σε… κυβίστηση λίγες ημέρες αργότερα, μετά την κατακραυγή από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Δείτε επίσης: Μαζεύουν κλειδιά και… λογαριασμούς στη Λάρισα για να τα στείλουν στον Άδωνι

Τονίζεται πως, τις τελευταίες ώρες, το οικονομικό επιτελείο έχει αρχίσει να αναδιπλώνεται και για τα στοιχεία που άφησε να διαρρεύσουν προ ημερών για τον κλάδο της εστίασης και έδειχναν πως το 2020 είχαν σχεδόν τον ίδιο τζίρο με το 2019, αν… προστεθούν και οι επιστρεπτέες προκαταβολές που έλαβαν από το κράτος!

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα