Την Τετάρτη τα νεότερα για το εμβόλιο της Moderna στην Ε.Ε.

Μοιραστειτε το

Η σημερινή εσπευσμένη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19 δεν κατέληξε σε γνωμάτευση και η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου.

Σε ανάρτηση στο Twitter ο οργανισμός ενημερώνει επίσης ότι δεν αναμένεται νεότερη ανακοίνωση επί του θέματος σήμερα.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο ΕΜΑ να συνεδριάσει στις 12 Ιανουαρίου αλλά στην πορεία και εν μέσω πιέσεων από διάφορες κυβερνήσεις για να κυλήσει πιο γρήγορα η διαδικασία, επισπεύσθηκε για την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου και εντέλει μια νέα επίσπευση έγινε σήμερα.

Το εμβόλιο της Moderna χορηγείται σε δύο δόσεις, με διαφορά μερικών εβδομάδων μεταξύ τους, όπως ακριβώς και εκείνο των Pfizer/BioNTech. Όμως μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου και δεν χρειάζεται βαθιά κατάψυξη στους -70 βαθμούς, όπως το εμβόλιο της Pfizer. 

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία βιοτεχνολογίας αναφέρει πως τα τελικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης 3 δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι 94,1% αποτελεσματικό και δεν υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια. 

Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε την οψιόν που είχε για την αγορά επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Moderna. Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η συνολική δέσμευση παραγγελιών της Κομισιόν έως σήμερα είναι πλέον 160 εκατ. δόσεις.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...