Την «καυτή πατάτα» των παρακολουθήσεων στα χέρια του Μαξίμου και του Τασούλα πετάει ο Τσίπρας

Μοιραστειτε το

Κλιμακώνει τις κινήσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Να φέρει σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, αλλά κυρίως την κυβέρνηση επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το αίτημα κατέθεσε για τη διεξαγωγή εκ μέρους της ΑΔΑΕ έρευνας, ώστε να απαντηθεί το ερώτημα εάν υπάρχουν και πόσα πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια.

Κλιμακώνει τις κινήσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, λίγες ημέρες πριν η Εξεταστική Επιτροπή που συστάθηκε για να ερευνήσει το θέμα, ξεκινήσει τις εργασίες της. Είναι προφανές πως στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια και γι’ αυτό βάζει ήδη «τρικλοποδιές» στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Παράλληλα, όμως, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένοι να πιέσουν όσο μπορούν προκειμένου να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Και κυρίως το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα -κάτι που στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένο- και ποια είναι αυτά. Ή έστω να υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις για ενοχή του Μαξίμου.

Έτσι, η κίνηση στην οποία προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κάθε άλλο παρά εντυπωσιασμού είναι -όπως τον κατηγόρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου– αλλά ουσίας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν πρόσωπα από το κοντινό περιβάλλον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα κληθεί να αποδείξει αν όντως εννοεί τα όσα λέει περί πλήρους αποκάλυψης των στοιχείων της υπόθεσης των παρακολουθήσεων ή αν κοινώς κοροϊδεύει τους πάντες. Και αυτό γιατί θα πρέπει να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πρόσφατη τροπολογία που η ίδια είχε καταθέσει και ψηφίσει, που απαγορεύει στους πολίτες που παρακολουθούνται να μαθαίνουν πληροφορίες.

Με απλά λόγια προσπαθεί να φέρει τόσο το Μαξίμου, όσο και τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε δύσκολη θέση. Διότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί από μόνη της να διεξάγει την έρευνα που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Θα πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει εκ νέου -και μάλιστα με αναδρομικό χαρακτήρα- και η Βουλή να δώσει εντολή έτσι ώστε τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών να ελεγχθούν.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό από τα παραπάνω, στην Κουμουνδούρου δεν τρέφουν αυταπάτες σχετικά με τις επιδιώξεις, συνεπώς και τις πράξεις της κυβέρνησης. Θεωρούν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα το κάνει, προτιμώντας να μείνουν πάνω της σκιές, παρά να αποκαλυφθεί το μέγεθος του δικτύου παρακολουθήσεων που είχε στήσει η ΕΥΠ για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...