Την ενότητα του ΚΙΝΑΛ «τορπιλίζει» ο Παπανδρέου

Μοιραστειτε το

Πώς ερμηνεύεται η εμπρηστική ρητορική του Γιώργου Παπανδρέου λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ

Την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να προετοιμάσει το δικό του πολιτικό αύριο, που ενδεχομένως δεν θα βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη, καταθέτουν πολύπειρα στελέχη Κινήματος Αλλαγής, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τις ακατανόητες και σπασμωδικές κινήσεις στις οποίες καταφεύγει τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα, αφήνουν και αιχμές σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την δήλωση που έκανε περί οργανωμένης παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, τονίζοντας ότι και αυτές με τη σειρά προκαλούν σύγχυση στη βάση της παράταξης, καθώς υπονοεί αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν σκόπευε να παίξει «καθαρό» παιχνίδι εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, στον σύντομο δρόμο μέχρι το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Επιστράτευσε τη «λάσπη» και τα fake news σε μία προσπάθεια να πλήξει τον αντίπαλο του, που πήρε καθαρό προβάδισμα την πρώτη Κυριακή.

Και αν τα όσα είδαμε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα θεωρήθηκαν από πολλούς παράγοντες του ΚΙΝΑΛ ως η κορυφή του «παγόβουνου», ήρθε η χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια αμφισβήτησης της όλης εκλογικής διαδικασίας να δείξει ότι τίποτα δεν είναι απίθανο.

Διότι όσο και αν προσπάθησε η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού να «μαζέψει» τα όσα αρχικώς υποστήριξε περί παρατυπιών που άγγιζαν τα όρια της νοθείας κατά την ημέρα των εκλογών, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν τα ίδια πολύπειρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, είναι πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ικανός να βάλει «μπουρλότο» στην ενότητα της παράταξης προκειμένου να επωφεληθεί ο ίδιος.

Μάλιστα, συνδυάζουν τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν χθες το βράδυ, με την απροθυμία του να ξεκαθαρίσει το αν θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη ή αν θα ενεργοποιήσει ξανά το ΚΙΔΗΣΟ, σε περίπτωση που ο νεαρός ευρωβουλευτής κερδίσει τις εκλογές.

Αν και τραβηγμένη ως σκέψη, ορισμένοι εκτιμούν πως ο πρώην πρωθυπουργός ίσως προετοιμάζει τις κινήσεις του για την επόμενη ημέρα, σε περίπτωση που ηττηθεί, και οι οποίες ενδεχομένως δεν θα βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι με το Κίνημα Αλλαγής.

Αιχμές και κατά Λοβέρδου

Εκτός από την αποτυχημένη απόπειρα του Γιώργου Παπανδρέου να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αρκετά κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ «βράζουν» και με τα όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος περί οργανωμένης παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου.

Όπως σημειώνουν, τέτοιες δηλώσεις, από τη στιγμή που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις, μόνο κακό κάνουν στην παράταξη, καθώς δίνεται στους πολίτες η εντύπωση πως η εκλογική αναμέτρηση στην οποία έλαβαν μέρος 270.000 πολίτες, δεν ήταν εν τέλει μία «γιορτή της Δημοκρατίας», αλλά ένα «παιχνίδι» εξωκομματικών μηχανισμών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: 29χρονη πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το χάπι για το βάρος, οι απιστίες και το «την άκουσα» από την επιτυχία

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα: Αντί για μασάζ έκαναν ερωτικά ραντεβού

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...