Την ένδοξη ιστορία των προγόνων τους με δύο σπάνιες φωτογραφίες μοιράστηκαν Δαβάκης και Χατζηδάκης | newsbreak

Μοιραστειτε το

Τους ένδοξους προγόνους τους θυμήθηκαν ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Θανάσης Δαβάκης. Ο υπουργός είχε πατέρα αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού και ο βουλευτής, τον προπάππο του, στρατηγό Δαβάκη.

«Η δράση του προγόνου μου Κώστα Δαβάκη και του Αποσπάσματος της Πίνδου που ανήκε σηματοδότησε την αρχή της νίκης μας κατά των Ιταλών και είναι η απαρχή του Έπους του 1940-41. Εκεί πολέμησε ο Κώστας Δαβάκης, που τον βλέπουμε καβάλα στο άλογό του, τον Κίτσο του» λέει ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Δαβάκης
Στο άλογο ο Κώστας Δαβάκης

«Αυτή είναι μια φωτογραφία του πατέρα μου Γιάννη Χατζηδάκη (κάτω στη μέση). Νέος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, πολέμησε και τραυματίστηκε στο μέτωπο το 1940-1941, χάνοντας το ένα του μάτι. Για μας στο σπίτι, λοιπόν, η 28η Οκτωβρίου δεν ήταν απλώς μια εθνική γιορτή. Αλλά μια μέρα που κοιτούσαμε προς τα πίσω μέσα από τη δική του ματιά! Η έννοια του καθήκοντος προς την πατρίδα δεν ήταν μάθημα στο σχολείο, αλλά ζωντανό παράδειγμα στο σπίτι» μας λέει ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, που αυτή την οικογενειακή ιστορία έχει τη χαρά να μεταφέρει αυτούσια στο γιο του Γιάννη, ο οποίος έχει πάρει το όνομα του ήρωα παππού του.

Ο Γιάννης Χατζηδάκης (στη μέση κάτω)

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα