Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για την άνοια | in.gr

Μοιραστειτε το

Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια 1102 δημιουργήθηκε από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η έναρξη λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ανακοινώθηκε σήμερα σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από την πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Π. Σακκά και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μ. Αϊδίνη.

Αναφερόμενη στη νέα τηλεφωνική γραμμή 1102, η κ. Σακκά επεσήμανε ότι στόχος είναι  «κανένα άτομο με άνοια στην Ελλάδα, όπου κι αν ζει, να μην μένει χωρίς ενημέρωση και υποστήριξη.

Η γραμμή πλαισιώνεται από εξειδικευμένους σύμβουλους / επαγγελματίες υγείας, γιατρούς νευρολόγους και ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχουν άμεσα ενημέρωση, καθοδήγηση, συμβουλές και διασύνδεση με δομές και υπηρεσίες για την άνοια σε όλη την Ελλάδα».

Η τηλεφωνική γραμμή απευθύνεται σε:

  • Άτομα με προβλήματα μνήμης
  • Ευρύ κοινό
  • Φροντιστές – Οικογένεια & φίλοι ατόμων με άνοια
  • Επαγγελματίες Υγείας.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε ότι: «Σήμερα ερχόμαστε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά σε πολίτες τρίτης ηλικίας, υποστηρίζοντας τη Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια. Προτεραιότητά μας η διατήρησης της υγείας όλων των πολιτών και η διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Η Γραμμή Βοήθειας 1102 λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-19:00 (εκτός αργιών). Παράλληλα με την τηλεφωνική επικοινωνία, παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω live webchat. Επιπλέον, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει email στο [email protected] ακόμη και εκτός ωραρίου και ο εξειδικευμένος σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...