Τηλεοπτικό μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη σήμερα στις 6 μ.μ. για τον κορονοϊό

Μοιραστειτε το

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας, σταθερά πάνω από τρακόσια κρούσματα και ραγδαια αύξηση θανάτων, έχει ανησυχήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τους επιστήμονες. 

Είναι τόσο ανήσυχη η κυβέρνηση που σήμερα, στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες, σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι το μήνυμα του pρωθυπουργού θα αφορά στις εξελίξεις στη χώρα μας σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και όπως εξήγησε: «ο πρωθυπουργός δεν θα πει για lockdown, θα αναφερθεί στην κατάσταση σήμερα και τι πρέπει να γίνει για να μην εφαρμόσουμε σκληρότερα μέτρα».

Ενημέρωση των κομμάτων

Με τους αρμόδιους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης θα συναντηθεί σήμερα ο υπουργός, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό και την ετοιμότητα του συστήματος υγείας.

Η συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 15:00.

Σημειώνεται ότι οι υγειονομικές αρχές εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την επιβάρυνση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με την έξαρση της πανδημίας από τον Αύγουστο, αλλά ιδιαίτερα τον Σεπτέμβριο καθώς έχουν εκτοξευθεί τόσο τα κρούσματα, όσο και οι διασωληνώσεις ασθενών.

Μάχη με το χρόνο για τις ΜΕΘ

Μάχη με το χρόνο δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εξασφάλιση επιπλέον κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην Αττική, καθώς η επιδημία ειδικά στο Λεκανοπέδιο, «καλπάζει». 

Την Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά τα αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα, με την Αττική να διατηρεί σταθερά την αρνητική πρωτιά, με συντριπτική, μάλιστα, διαφορά από τις υπόλοιπες περιφέρειες: στο λεκανοπέδιο κατεγράφησαν τα 194 από τα 358 νέα περιστατικά. 

Την ίδια στιγμή η Θεσσαλονίκη καταγράφει πλέον μικρό αριθμό θετικών κρουσμάτων, χθες ήταν 10, έχοντας πλέον αντιμετωπίσει το δυνατό κύμα του περασμένου Αυγούστου.

Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο και τη Σάμο, με την πλειονότητα των θετικών κρουσμάτων να αφορούν σε μετανάστες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Χθες, 32 κρούσματα εντοπίστηκαν στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο αλλά και το ΚΥΤ της Σάμου. Συρροές δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στην περιοχή των Τρικάλων (αναφέρθηκαν 13 κρούσματα), της Πέλλας και της Λάρισας (αναφέρθηκαν από 7 κρούσματα). Συνολικά, σε 24 περιοχές της χώρας, πέραν της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καταγράφεται η αυξημένη κυκλοφορία του κορωνοϊού.

Τα αριθμητικά δεδομένα για τους διασωληνωμένους ασθενείς είναι σαφώς ενδεικτικά της κατάστασης. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τις αρχές του μήνα, δημιουργώντας ήδη οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία.

Τα επόμενα μέτρα που εξετάζονται, για να περιοριστεί η πανδημία αλλά και να διασφαλιστεί η νοσηλεία των ασθενών στο σύστημα Υγείας, είναι η καθολική χρήση μάσκας και οι περιορισμοί των μετακινήσεων για τους άνω των 65, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί επιμένουν να δίνουν έμφαση σε μέτρα που δε θα έχουν τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις ενός οριζόντιου lockdown.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες, καθώς στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να φανεί η επίδραση των μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Αττική.

 Ραγδαία αύξηση των νεκρώνω

Ραγδαία αυξάνονται λέον και τα θύματα του κορονοϊού. Ακόμη έξι άνθρωποι στην χώρα μας έχασαν τη μάχη με τον ιο  τις τελευταίες ώρες.

Τελευταίο θύμα ένας άντρας 63 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, «έφυγε» από τη ζωή, ένας άντρας 67 ετών, χωρίς να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα υποκείμενα νοσήματα.

Ακόμα ένας θάνατος καταγράφηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, καθώς την τελευταία του πνοή άφησε ένας 84χρονος άντρας, με υποκείμενα νοσήματα.

Στο νοσοκομείο της Καβάλας «έφυγε» από τη ζωή, ένας 76χρονος με υποκείμενα νοσήματα, ενώ μια γυναίκα 86 ετών πέθανε στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Τέλος ακόμα μια γυναίκα 74 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με υποκείμενα νοσήματα, «έφυγε» από τη ζωή.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε πλέον τους 363.

Τα  στοιχεία που τρομάζουν τους ειδικούς

Σύμφωνα με τους ειδικούς για την Αττική ότι «όλα τα ποιοτικά στοιχεία της επιδημίας είναι άσχημα», απαριθμώντας τα εξής επτά:

1. Την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων

2. Τον αριθμό των θανάτων καθημερινά

3. Τις ανησυχητικές εισαγωγές στα νοσοκομεία

4. Τον αριθμό των διασωληνώσεων

5. Την ολοένα και μεγαλύτερη κάλυψη των κλινών ΜΕΘ

6. Το ποσοστό των δειγμάτων που βγαίνουν θετικά στον Covid-19

7. Τον δείκτη μετάδοσης R0 που έχει ξεπεράσει το ένα

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...