Τηλεοπτική η φετινή απονομή των Βραβείων Νόμπελ λόγω κορωνοϊού – Από το 1944 είχε να ακυρωθεί η εκδήλωση | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η παραδοσιακή τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ στη Στοκχόλμη ακυρώθηκε για πρώτη φορά από το 1944 και θα αντικατασταθεί με τηλεοπτική εκδήλωση λόγω κορωνοϊού, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι νικητές καλούνται στη Στοκχόλμη για να λάβουν τα μετάλλια και τα διπλώματά τους από τον βασιλιά της Σουηδίας αυτοπροσώπως, σε επίσημη τελετή στις 10 Δεκεμβρίου. Αλλά φέτος θα θα απονεμηθούν στους νικητές με τρόπο ασφαλή στις χώρες διαμονής τους, πολύ πιθανόν με τη βοήθεια των πρεσβειών και των πανεπιστημίων των νικητών.

Τα βραβεία απονέμονται στις 10 Δεκεμβρίου, ημερομηνία θανάτου του Σουηδού δημιουργού των βραβείων Άλφρεντ Νόμπελ (1833-1896), στη Στοκχόλμη (Ιατρικής, Φυσικής, Χημείας, Λογοτεχνίας και πιο πρόσφατα Οικονομίας), όπως και στο Όσλο (Ειρήνης).

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πολλά βραβεία δεν απονεμήθηκαν ούτε ανακοινώθηκαν, ακόμα κι αν η Σουηδία δεν συμμετείχε στον πόλεμο. Το βραβεία του 1944 απονεμήθηκαν το 1945. Το 1940, 1941 και 1942 δεν απονεμήθηκε κανένα βραβείο και καμία τελετή δεν διεξήχθη.

Μια μικρή τελετή απονομής του βραβείου Ειρήνης προβλέπεται να γίνει στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου, όμως σε πολύ περιορισμένη μορφή, ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νόμπελ της Νορβηγίας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα