Τζόνσον: “Θα ήταν απάνθρωπο να απαγορευτεί ο εορτασμός των Χριστουγέννων” – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της κυβέρνησής του να χαλαρώσει τους περιορισμούς για την πανδημία κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν απάνθρωπο «να απαγορευτούν τα Χριστούγεννα».

«Θέλω να είμαι σαφής, δεν θέλουμε να απαγορεύσουμε τα Χριστούγεννα, να τα ακυρώσουμε», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Και ειλικρινά πιστεύω ότι θα ήταν απάνθρωπο και ενάντια στα ένστικτα πολλών ανθρώπων σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον τόνισε πάντως ότι οι πολίτες θα πρέπει να σχεδιάζουν μόνο «μικρά καλά Χριστούγεννα» και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, αρνούμενος να απαγορεύσει τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 αυξάνεται σε πολλές περιοχές.

Αφού επέβαλε τα πιο δρακόντεια περιοριστικά μέτρα, εν καιρώ ειρήνης, στη Βρετανία, ο Τζόνσον θέλει τώρα να αποφύγει να γίνει ο πρώτος ηγέτης, μετά τον Όλιβερ Κρόμγουελ τον 17ο αιώνα, που απαγόρευσε τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Λίγες ώρες αφότου έκλεισαν και πάλι οι παμπ και τα εστιατόρια στο Λονδίνο και σε ορισμένες άλλες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ο Τζόνσον είπε ότι το σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από τις 23 Δεκεμβρίου, θα εφαρμοστεί. «Δεν θα ήταν σωστό, πιστεύουμε, να θεωρήσουμε εγκληματίες τους ανθρώπους εκείνους που έκαναν σχέδια και απλώς θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο με τους αγαπημένους τους» είπε, επιμένοντας ότι θα ήταν πιο ασφαλές να οργανωθούν «μικρές» γιορτές.

Το σχέδιο του Τζόνσον να χαλαρώσει τους περιορισμούς έχει επικριθεί από δύο από τα σημαντικότερα ιατρικά περιοδικά.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα