Τζο Μπάιντεν για αθώωση Τραμπ: Η Δημοκρατία είναι εύθραυστη – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Δεν άρεσε η εξέλιξη της υπόθεσης Τραμπ, αν και αναμενόταν , στον Πρόεδρο των ΗΠΑ , Τζό Μπάιντεν κια με δήλωση του έσπευσε να το διατυπώσει. Η «Δημοκρατία είναι εύθραυστη»  είπε ο Τζο Μπαίντεν, μετά και την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων από την ψηφοφορία της Γερουσίας, η οποία δεν καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην Ιστορία μας μας υπενθύμισε ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη», τόνισε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε λίγες ώρες αφού η Γερουσία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 του σώματος για να καταδικαστεί ο Τραμπ.
Ο Μπάιντεν επεσήμανε ότι 57 γερουσιαστές –ανάμεσά τους και αριθμός ρεκόρ επτά Ρεπουμπλικάνων– ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

«Αν και η τελική ψηφοφορία δεν κατέληξε σε καταδίκη, η ουσία της κατηγορίας δεν αμφισβητείται. Ακόμη και όσοι ήταν αντίθετοι στην καταδίκη, όπως ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ, πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένοχος ‘για επαίσχυντη παράλειψη καθήκοντος’ και ‘πρακτικά και ηθικά υπεύθυνος για την υποκίνηση’ της βίας που εξαπολύθηκε εναντίον του Καπιτωλίου”, υπογράμμισε ο Μπάιντεν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι σκέφτεται τον αστυνομικό του Καπιτωλίου Μπράιαν Σίκνικ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια της κατάληψης του κτιρίου στις 6 Ιανουαρίου, τους άλλους που το φρούρησαν με γενναιότητα και όσους έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα