Τζανακόπουλος: Βρισκόμαστε δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αναλογία θανάτων

Μοιραστειτε το

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. 

Πολιτική εξόρμηση στην περιφερειακή ενότητα της Ηπείρου, και συγκεκριμένα στην πόλη της Άρτας, την Τετάρτη και την Πέμπτη, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κ.Ε του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, τη βουλευτή του Νομού Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, τον πρώην βουλευτή Β. Τσίρκα, τη συντονίστρια της ΝΕ Α. Νάτσικα, λοιπά μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και πολίτες της περιοχής, προκειμένου να λάβει γνώση των προβλημάτων και των αγωνιών που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών έγινε σαφές πως η κατάσταση στα σχολεία της περιοχής είναι οριακή, υγειονομικά και παιδαγωγικά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με απόφαση της κυρίας Κεραμέως, πέντε νηπιαγωγεία και τρία Δημοτικά του Ν. Άρτας ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ενώ βασικές ειδικότητες εκπαιδευτικών παραμένουν ακάλυπτες. Την ίδια στιγμή, οι απαρχαιωμένες κτιριακές υποδομές στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής, η έλλειψη της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής και οι κακές αθλητικές εγκαταστάσεις συμπληρώνουν τη ζοφερή εικόνα.

«Η κυρία Κεραμέως και η κυβέρνηση, αντί να επενδύσουν στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, επιλέγουν με την πολιτική τους, ειδικά στην καρδιά της πανδημικής κρίσης, την τακτική των συγχωνεύσεων γιατί δε θέλουν να προσλάβουν εκπαιδευτικούς. Επιβάλλουν δε νόμους που αντιμετωπίζουν απαξιωτικά και τιμωρητικά τους εκπαιδευτικούς, αυτούς που κρατούν ακόμα όρθιο το δημόσιο σχολείο σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. Επενδύουν τέλος σε ένα νέο μοντέλο σχολείου, ταξικά προσανατολισμένο και με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Άρτα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, τον πρόεδρο και καθηγητές των τμημάτων.

«Η δημόσια παιδεία περνάει βαθύτατη κρίση εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, εξαιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, εξαιτίας της μείωσης των κονδυλίων για τη συντήρηση και τη λειτουργία των πανεπιστημίων και φυσικά εξαιτίας της στρατηγικής επιλογής εξίσωσης των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά κολέγια. Αυτό αποτελεί μια επιθετική κίνηση ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο, στους λειτουργούς του, στους φοιτητές, στους καθηγητές που δίνουν καθημερινά μια μάχη για να κρατήσουν όρθια τη δημόσια πανεπιστήμια εκπαίδευση», τόνισε.

Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο εμβολιαστικό κέντρο, το Κέντρο Υγείας και την ΤΟΜΥ Άρτας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με γιατρούς και προσωπικό, που αποτύπωσε μια εικόνα απόλυτης εγκατάλειψης στις μονάδες υγείας της Άρτας.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε σχετικά: «Η κυβέρνηση με την πολιτική της επιτείνει τα αδιέξοδα, επιτείνει τα προβλήματα και αφήνει στην κυριολεξία στην τύχη της την υγεία, εν μέσω μιας καταστροφικής πανδημικής κρίσης, η οποία φαίνεται να μην έχει γυρισμό. Η επιλογή να μην ενισχυθεί το ΕΣΥ, είναι μια επιλογή καταστροφική αλλά καθόλου τυχαία. Είναι στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη η πλήρης απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και όχι αποτέλεσμα απλώς διαχειριστικής ανεπάρκειας». Μάλιστα, υπογράμμισε την ανάγκη για μια «άμεση πολιτική στροφή».

«Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί το ΕΣΥ με περισσότερες προσλήψεις γιατρών, με ενίσχυση των ΜΕΘ, με ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτές τις αδιανόητες συνέπειες. Ενώ η χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων και η πανδημία διασπείρεται με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια άλλη πραγματικότητα, στην πραγματικότητα ενός περιφερόμενου αυτοθαυμαζόμενου θιάσου», διεμήνυσε ο ίδιος.

Κατά τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Άρτας συζητήθηκαν οικονομικής φύσεως ζητήματα, και κυρίως η μεγάλη ύφεση που απειλεί την περιοχή.

«Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και τα ανεπαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης ακρίβειας, οδηγούν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο ενώ απειλείται πλέον η βιωσιμότητα σε εστίαση και λιανεμπόριο. Μοναδικός τρόπος για να πάρουν ανάσα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είναι η κατάργηση του κορονοχρέους, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κατώτατο επιτρεπτό όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όσο διαρκεί η κρίση», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει στις ηλεκτρονικές πληρωμές από την Παρασκευή – Πώς ωφελούνται οι καταναλωτές

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Πέμπτης

Θρήνος για την Παρασκευή Κερασιώτη: Πέθανε ο πατέρας της

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...